Kevin Panter (©MN Press)
Kevin Panter (©MN Press)

Partizan doveo prvo pojačanje - Kevina Pantera

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.07.21. | 22:02

Crno-beli angažovali bivšeg beka Crvene zvezde

Kevin Panter je novi košarkaš Partizana!

Samo dan nakon što je saopšteno da neće produžiti ugovor sa Olimpijom iz Milana, na sajtu crno-belih objavljeno je da iskusni bek stiže u Partizan. Ugovor je potpisan na dve godine.

Izabrane vesti

Amerikanac je prošle sezone na 36 mečeva Evrolige prosečno beležio 14,3 poena i bio najbolji strelac i igrač italijanskog tima, koji je učestvovao na Fajnal foru. U šampionatu Italije je tokom ligaškog dela imao učinak 10,1 poen po meču, dok mu je u plej-ofu prosek bio 13 poena.

Pre Olimpije, Panter (28) je jednu sezonu igrao za Crvenu zvezdu, u koju je stigao iz Olimpijakosa. Momak iz Bronksa u Evropi je još nastupao za Virtus, AEK, poljsku Rosu, belgijski Antverp i grčki Lavrio. U domovini je bio član Univerziteta Tenesi.

Među trofejima koje je osvojio su dve FIBA Liga šampiona. Prva sa AEK-om 2018, a druga sa Virtusom godinu dana kasnije, kada je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalnog turnira.

Jasno je bilo dolaskom Željka Obradovića na mesto trenera da će crno-bele pojačati neko zvučno košarkaško ime. Kevin Panter to svakako jeste. Videćemo ko je sledeći...



tagovi

KK PartizanKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara