Matijas Lesor i Dejan Davidovac (© Starsport)
Matijas Lesor i Dejan Davidovac (© Starsport)

Partizan licencirao sve strance, Zvezda petorku juniora

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 11:59

Večiti rivali poslali spisak licenciranih igrača za Superligu Srbije

Maj je mesec, a to je vreme kada već razgovaramo o finišu košarkaške sezone u Srbiji. Sve je spremno za početak Superlige Srbije, ali ne za sve. Crvena zvezda, Partizan i FMP igraju samo plej-of zbog obaveza u ABA ligi. Uprkos tome što ne igraju od samog starta, svi timovi su bili u obavezi da pošalju spisak licenciranih igrača za takmičenje. Kada su večiti rivali u pitanju, nema velikih iznenađenja, sva dobro poznata imena su tu. Partizan je licencirao sve strance, dok je Crvena zvezda na spisak dodala čak pet talentovanih juniora.

Superliga je odlučila da Partizan, Crvena zvezda i FMP budu povlašćeni. Naime, ovi timovi moći će da naprave izmene 72 sata pre početka prve utakmice kada su stranci u pitanju. Ovo pravilo se doduše najviše odnosi na Partizan. Crno-beli su jedini koji prelaze limit od četiri stranca koliko je dozvoljeno u domaćem šampionatu (isto kao na Kupu Koraća).

Izabrane vesti

Crno-beli u svojim redovima imaju Rodionsa Kuruca, Zeka Ledeja, Dalasa Mura, Gregora Glasa, Matijasa Lesora i Jama Madara. Kevin Panter ima srpski pasoš. To znači da Željko Obradović mora da se odluči za dvojicu koji neće igrati. Na Kupu su to bili Glas i Madar.

Podsetimo da Rodions Kuruc već druži period ne igra, a ostaje da se vidi da li će se njegov status promeniti u plej-ofu ABA lige i Superlige.

Zvezda će takođe morati da reaguje, ali s obzirom da Majk Cirbes ne igra od nove godine, teško ga je očekivati sada na terenu.

Što se Crvene zvezde tiče, svi igrači su tu uz pet juniora, momci koji su rođeni 2004. i 2005. godine. To su Lazar Gačić, Luka Vudragović, Andrija Vuković, Ognjen Matović i Nikola Topić.

Licencirani igrači Crvene zvezde: Stefan Lazarević, Nejt Volters, Lazar Gačić, Luka Vudragović, Dejan Davidovac, Luka Mitrović, Branko Lazić, Nikola Kalinić, Ognjen Dobrić, Ostin Holins, Andrija Vuković, Marko Simonović, Nikola Ivanović, Ognjen Matović, Stefan Marković, Eron Vajt, Ognjen Kuzmić, Majk Cirbes, Nikola Topić.

Licencirani igrači Partizana: Rodions Kuruc, Kevin Panter, Tristan Vukčević, Zek Ledej, Rade Zagorac, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Nemanja Dangubić, Alen Smailagić, Dušan Miletić, Dalas Mur, Gregor Glas, Matijas Lesor, Uroš Trifunović, Jam Madar.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara