Obradović i Panter (© Star Sport)
Obradović i Panter (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet se trgao iz sna u četvrtoj četvrtini i savladao Studentski centar

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.10.22. | 23:07

Bilo je mnogo teže nego što se očekivalo, ali crno-beli su na kraju upisali treću pobedu u ABA ligi, prvu pred svojim navijačima

Mučenje, reč koja je idealno opisala igru Partizan Mozzart Beta protiv Studentskog centra. Više od 30 minuta je trajala borba protiv gostiju iz Podgorice koji su u jednom momentu bili uvereni da mogu do velikog brejka, imali su prednost u drugom poluvremenu. Crno-beli su tek u poslednjoj deonici zaigrali onako kako umeju. U odbrani su stali u stav, pritisli igrača sa loptom... Kao da igrači Studentskog centra nisu očekivali vatrenu reakciju kluba iz Humske koji je izgledao uspavano u većem delu meča. Na kraju i tih nekoliko minuta dobre igre je bilo dovoljno da se upiše treća pobeda u ABA ligi posle isto toliko odigranih mečeva. Na kraju, Partizan Mozzart Bet - Studentski centar 91:82.

Činilo se da je većini igrača još uvek u glavi bio meč protiv Baskonije u Vitoriji koji je izgubljen u produžetku nego zadaci koji su morali da se ispune na terenu protiv Podgoričana. Na sreću po navijače crno-belih, tim se probudio iz sna početkom poslednje deonice kada je rezultat bio nerešen. Čvrstom odbranom i serijom lakih poena meč je rešen. Činjenica je da će ceo tim morati znatno bolje već u utorak kada je zakazan meč sa Olimpijom iz Milana u Beogradu. Očekuje se tada i žešća atmosfera.

Izabrane vesti

Najefikasniji u pobedi bio je Matijas Lesor sa 18 poena, pratio ga je Ledej sa 15, Papapetru je imao 12, a Vukčević 11 poena.

Bilo je potrebno crno-belima nekoliko minuta da dostignu „radnu temperaturu“. Mlada petorka koju je poredvodio Madar, zajedno sa Trifunovićem, Glasom i Vukčevićem je sjajno igrala odbranu, ali je bilo manjih problema u napadu posle kojih je gost imao prednost koja nije drugo trajala. Ulaskom, Anđušića, Egzuma, Papapetrua i Lesora, vrlo brzo se okrenuo rezultat u korist Partizana, ali i to je bilo kratkog daha.

---------------------

ABA liga, 3. kolo

PARTIZAN MOZZART BET – STUDENTSKI CENTAR 91:82

/23:17, 21:26, 20:21, 27:18/

Beogradska arena, Beograd;

Gledalaca: 6.947;

Sudije: Josip Radojković, Bojan Kruljac, Marko Mustapić.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 11, Ledej 15, Koprivica 2, Panter 2, Papapetru 12, Egzum 13, Jovanović -, Glas 2, Lesor 19, Trifunović 4, Anđušić 4, Madar 7.

STUDENTSKI CENTAR: Džekson 19, Megi 10, Pavlićević 3, Vučeljić 3, Slavković 6, Hadžibegović -, Tasić 10, T. Ivišić 6, Z. Ivišić 7, Drežnjak 16, Dogan -, Tišma 2.

---------------------

Već u prvoj deonici se veći deo tima upisao u listu strelaca. Jam Madar je bio prednjačio u tim momentima sa dva precizna šuta pa je posle 10 minuta na semaforu stajalo 23:17. Međutim, dobar finiš prve deonice se nije prebacio na dobru igru do kraja poluvremena.

Jasna je bila želja trenera Obradovića da odmori najiskusnije igrače, ali jednostavno, dešavanja na terenu nisu dozvoljavala tako nešto. Kevin Panter je morao da uđe u igru u 13. minutu, ubzo i Zek Ledej. Međutim gosti iz Podgorice su bili na neuporedivo višem energetskom nivou što se videlo na parketu. Sa pet trojki su preokrenuli su rezultat i u većem delu deonice su imali prednost, sve dok Ledej i Lesor nisu vezali nekoliko lakih poena u reketu, ali ni to nije bilo dovoljno da se prelomi meč. Crno-beli su imali svega jedan poen prednosti na poluvremenu 44:43.


Glavni problem bio je manjak energije i koncetracije. Jasno je bilo svima da su crno-beli manje od 48 sati pre meča u Beogradu bili u Vitoriji gde su na srceparajući način izgubili od Baskonije i da im je taj meč nesumnjivo uzeo ogromnu količinu snage, ali pojedine greške koje su viđene tokom treće deonice ne bi smele da se događaju. Izgubljene lopte, loša komunikacija u odbrani, sve to je doprinelo da u 27. minutu Obradović pozove još jedan minut odmora pošto je gost posle nove trojke otišao na četiri poena prednosti. Jednostavno, niko u crno-belom taboru nije bio u stanju da povuče ekipu, a i na tribinama je atmosfera bila ispod očekivanja pa je sveukupan utisak bio da Studentski centar na izvanredan način koristi činjenicu da na terenu i tribinama nema potrebne vatre.

Omaleni Džekson je sa loptom plesao. Niko nije bio u stanju da je ukrade, pa kako je vreme domicalo, sve više je on bio u prvom planu.

Crno-beli su sa druge strane na sve načine pokušavali preko visokih igrača na dođu do prednosti. Lopta je najviše bila u rukama Lesora i Ledeja, ali samo sporadično su uspevali da reše napade. Zbog svega navedenog u poslednjih 10 minuta se ušlo nerešenim rezultatom 64:64.

Osetili su igrači Studentskog centra da su vrlo blizu senzacije. Videlo se i po reakcijama na klupi, skakli su na svaki potez. Bodrili se i kada su pravili greške... Izgledalo je kao da su svi preduslovi stečeni za šokantan konačan rezultat.

Ipak, na kraju je isplivao individualni kvalitet crno-belih. Lesor, Papapetru i Madar su otvorili poslednjih 10 minuta serijom koja je donela šest poena prednosti. Kako je vreme odmicalo, tako je gost sve više postustaja, iz napada u napad, Partizan Mozzart Bet je pritiskao u odbrani. Najzad je proradila komunikacija, a sa nekoliko izvanrednih i pravovremenih preuzimanja se otvorio prostor u napadu da se reši meč, trojka Vukčevića i vrisak koji je označio da je meč rešen. Desilo se to mnogo kasnije nego što je iko očekivao, ali za crno-bele je najbitnije da nisu kiksnuli. Posle ovog meča, ništa se neće pamtiti, osim pobede.

ABA LIGA - 3. KOLO

Petak

Igokea - Borac Mozzart 90:78

/Rej 17 - Hejl 17/

Cibona - Mornar 91:88

/Bundović 26 - Rasel 35/

Subota

Budućnost - MZT 89:66

/Bel Hejns 21 - Maksvel 12/

Nedelja

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda ODLOŽENO

Partizan Mozzart Bet - Studentski centar 91:82

/Lesor 19 - Džekson 19/

Ponedeljak

17.00: (1,20) FMP (19,0) Split (5,00)

18.00: (1,70) Zadar (14,5) Mega (2,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara