Partizan: Otišao "Sveti Sava", simbol jedne epohe

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.03.21. | 21:19

Crno-beli se oprostili od Milenka Savovića

Košarkaški klub Partizan oprostio se od bivšeg kapitena i sportskog direktora Milenka Savovića koji je danas preminuo u 61. godini života.

Savović je preminuo od posledica virusa korona, a crno-beli su na zvaničnom sajtu odali poslednju počast velikoj legendi kluba.

Izabrane vesti

"Legendarni kapiten i sportski direktor Partizana, Milenko Savović, preminuo je danas od posledica virusa Kovid 19. Nekada fenomenalni centar, lider koji je među navijačima crno-belih bio poznat i pod nadimkom "Sveti Sava", igrao je za prvi tim Partizana punih 12 godina. Osim u crno-belom timu, Savović je pre završetka karijere igrao za Granadu i Vojvodinu, a nastupao je i za A reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1983.

Plavi dres reprezentacije, Savović je nosio i kao junior 1979. odnosno kadet 1977.

U dresu Partizana, Savović je osvojio čak tri evropska Kupa Radivoj Korać, tri titule prvaka Jugoslavije i dva Kupa SFRJ. Na funkciji sportskog direktora, Milenko Savović je bio tokom čuvene sezone 1991/92, kada su crno-beli postali šampioni Evrope.

Osim u sportu, Milenko Savović je dugo godina radio u kompaniji Telekom Srbija, kroz koju je održavao fenomenalnu saradnju sa svojim crno-belima. Odlaskom Milenka Savovića, ostaje velika praznina u srcima svih ljubitelja košarke i posebno navijača Partizana. Savović je bio simbol jedne čitave epohe koje se svi navijači crno-belih sećaju sa osmehom na licu", stoji u saopštenju crno-belih.


tagovi

Milenko Savović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara