Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Partizanova velika sramota u Novom Mestu

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.12.20. | 18:47

Crno-beli odigrali jednu od najlošijih utakmica u novijoj istoriji kluba

Partizan se osramotio u Novom Mestu.

Ne postoji druga reč koja bolje može da opiše šta se dešavalo u dvorani Leon Štukelj. Bez igre, bez ideje, bez koncepta, stila, a ponajviše bez sistema. Bez šuta, bez akcija, asistencije, protoka lopte, bez digniteta, hrabrosti - bez košarke. Tako je izgledao Partizan u porazu od Krke - 69:50.

Izabrane vesti

Deluje da gore od ovoga ne može… Individualno loše, timski još gore. I to sve protiv Krke, uz dužno poštovanje slovenačkom sastavu. Ne pamti se ovakva utakmica Partizana. Čak i kada je bio u najvećim problemima pre par godina.

Parni valjak je suštinski već sada i više nego stavio na kocku plasman na plej-of ABA lige, gotovo da ima samo teorijske šanse. Deluje da je vreme da se crno-beli okrenu Evrokupu i bace sve karte na to takmičenje. Ali sa ovakvom igrom... Ostavili su sigurno mnoge bez komentara. Bio je Vlado Šćepanović, došao je Sašo Filipovski, ali napretka - nema. Užasna partija Partizana. Dobro je i prošao rezultatski u odnosu na ono što je pokazao na terenu čuvene neugodne dvorane.

Za zaborav, ali i pamćenje kao lekciju. Da se ljubitelji košarke zapitaju - gde su nestali oni igrači od prošle sezone? Nisu ni blede senke. Da ne mogu crno-beli da pogode trojku, često ni slobodno bacanje?! Prosto neshvatljivo. Ukupan šut Partizana za tri poena bio je 2/24! Uz devet promašenih slobodnih bacanja.

Partizan je na ovom meču imao samo jednog dvocifrenog igrača, Miler Mekintajera koji je dao 12 poena. Ostali su svi ostali ispod.

Krka je na startu bila bolja jer je Kemfor vezao četiri trojke iz četiri šuta i tako je slovenački tim preuzeo inicijativu na ovom meču, dok Partizan nije mogao da se poveže sa igrom u odbrani. Kao i “million” puta ove sezone, Partizan je gubio već iz svlačionice. Ozbiljne probleme u igri je prikazao Partizan u prvoj četvrtini, zabrinjavajuće za sve njegove pristalice. Posebno je ta briga porasla u sledećoj deonici kada je Krka povela sa 18 poena razlike.

Kako je sve izgledalo u prvom poluvremenu pokazuju sledeći podaci: Partizan je Krki za celo poluvreme dao mizernih 24 poena! I imao je šut za tri poena katastrofalnih 0/10! A Krka je dala devet trojki i zato je vodila 15 razlike. Ukupan šut iz igre Partizana bio je 25,9%. To je jezivo loše. Sramotno.

Partizanu je u nastavku bilo potrebno čudo pa da se izvuče iz ambisa u koji je upao sa obe noge i to bez padobrana. Protiv Mege je to uspeo i vratio se iz minusa od 19 poena.

Tokom treće deonice su crno-beli stisli malo odbranu, Mekintajer je povukao, slično kao protiv Mege, pa su crno-beli pokušavalo da speru sve ono loše što su uradili u prethodnom periodu utakmice. Ali i dalje je to delovalo traljavo i loše pa je crno-belima bilo potrebno sedam minuta da daju još šest poena u trećoj deonici.

Dali su prvu trojku iz 16 pokušaja! I u trećoj deonici imali samo jedan poen iz kontranapada za sve to vreme.

Utakmica za rubriku verovali ili ne. Mogao je Partizan lako da ostane i ispod 50 datih poena.

ABA LIGA: KRKA - PARTIZAN 69:50 (22:10, 17:14, 13:8, 17:18)

Dvorana: Leon Štukelj

Sudije: Sreten Radović, Josip Radojković, Bojan Kruljac

KRKA: Medved 0, Stregar 2, Kemfor 16, Stipčević 13, Vrabac 9, Barič 8, Kosi 8, Škifić 5, Lapornik 4, Rebec 0, Vučetić 4

PARTIZAN: Mika 6, Miler Mekintajer 12, Zagorac 9, Pejdž 0, Dangubić 0, Gordić 3, Jaramaz 4, Veličković 0, Janković 5, Tomas 7, Trifunović 2, Mozli 2



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara