Đoan Penjaroja (©fiba.basketball)
Đoan Penjaroja (©fiba.basketball)

Penjaroja pred Zvezdu: Iskusan tim, dolazi sa imperativom pobede, odmoran i dobro pripremljen

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 19:22

Trener Baskonije izneo utiske pred duel sa Crvenom zvezdom u trećem kolu Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da upišu trijumf u prva dva kola Evrolige, pa će na pobednički kolosek pokušati da se vrate u Vitoriji. Sledi im duplo kolo elitnog takmičenja, i gostovanja Baskoniji, dva dana kasnije i madridskom Realu. Već sutra (20.30), ukrstiće koplja sa ekipom Đoana Penjaroje koja je minulog petka posle produžetka savladala Partizan Mozzart Bet.

Trener baskijskog sastava Penjaroja je podelio svoje utiske pred duel sa srpskim šampionom.

Izabrane vesti

"Imali smo jedan trening, ostaje nam da se odmorimo i mentalno pripremimo, gledao video i odradimo skauting, ali to je to. Tako stvari funkcionišu u ovom takmičenju i sa entuzijazmom dočekujemo prvu izuzetno napornu nedelju", rekao je katalonski stručnjak kojeg posle susreta sa crveno-belima očekuju i mečevi sa Olimpijakosom u Evroligi, kao i Real Madridom u domaćem prvenstvu.

Minulog leta je preuzeo Baskoniju, promenio tim iz korena i zadovoljan je kako stvari zasad teku.

"Još smo u procesu napredovanja. Manje više dobro napadamo, uspešno. U defanzivi postoji značajan prostor za napredak, ali i u skokovima, mada je to nešto što je vezano za izgled sastava. Ne možemo biti najbolji u skoku bez igrača kojem je to specijalnost, a nedostaje nam naš najbolji pojedinac u tom segmentu Stiven Inok. U svakom slučaju to je nešto na čemu ćemo raditi", dodao je Penjaroja, ali nije hteo da komentariše kada očekuje povratak američkog centra, kao ni da li će tražiti nova pojačanja na tržištu.

Svestan je da njegove izabranike čeka težak zadatak protiv Crvene zvezde.

"Tek je početak. Izgubili su od branioca trona Efesa, pre par dan ai od Panatinaikosa u neizvesnoj završnici. Dobar su i iskusan tim, fizički vrlo kvalitetan i dolaze sa imperativom pobede. Nisu igrali tokom vikenda, tako da su imali vremena da se odmore i dobro pripreme za utakmicu".

Trener sastava iz Vitorije u sastavu ima dve petice - Majka Kocara i Meta Kostela. Pomažu im ruki Dolton Homs i Dani Dijez, pa se čini da je prednost crveno-belih upravo u unutrašnjoj liniji. Upravo to je i Partizan pokušao da iskoristi minule nedelje, pa su Matijas Lesor i Zek Ledej bili među najkorisnijim igračima drugog kola.

"Moguće je da će tu tražiti prevagu, ali zaista ne znam kako će se utakmica odvijati. Moramo da se pripremimo pre svega razmišljajući o nama. Istina, dva Partizanova centra su imala dobre brojke protiv nas, ali nismo imali problema na tim pozicijama u ostalim utakmicama. Potpuno je jasno koji je naš identitet. Najvažnije je da znamo ko smo i šta smo, da znamo svoje prednosti i mane, ali i da kada otkrijemo slabost pokušavamo da je zamaskiramo", zaključio je Đoan Penjaroja.



tagovi

BaskonijaĐoan PenjarojaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara