Luka Vildoza na treningu Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)
Luka Vildoza na treningu Crvene zvezde (©KK Crvena zvezda)

Vildoza putuje u Španiju, Jovanović ima samo reči hvale: Igrač dobro poznatih kvaliteta veoma će nam značiti

Vreme čitanja: 4min | uto. 18.10.22. | 14:37

Argentinac neće moći da pomogne Crvenoj zvezdi u Vitoriji, ali će konkurisati za mesto u timu narednog petka protiv Real Madrida

Košarkaši Crvene zvezde nisu imali obaveza u ABA ligi tokom minulog vikenda, jer je Cedevita Olimpija zbog virusa korona i povreda u ekipi morala da otkaže derbi trećeg kola. Ipak, već danas putuju za Španiju, gde ih do kraja radne nedelje čekaju dva teška gostovanja u okviru Evrolige. Protiv Baskonije u Vitoriji (sreda, 20.30) i u Madridu protiv Reala (petak, 20.45).

Nakon poraza od Panatinaikosa ekipa je doživela i promene, pošto je sastav sa Malog Kalemegdana pojačao Luka Vildoza. On je juče odradio lekarske preglede i već počeo sa radom. Nije na vreme registrovan za meč trećeg kola protiv Baskonije, ali putovaće u Španiju sa timom i biti u konkurenciji za meč protiv Kraljskog kluba u četvrtoj rundi.

Izabrane vesti

Trener Vladimir Jovanović očekuje od prvog Argentinca u istoriji kluba da donese dodatan kvalitet.

"Svaki igrač na toj poziciji nama znači. Imali smo problema sa povredama. Luka je igrač dobro poznatih kvaliteta i sigurno će nam veoma značiti. Biće mu potrebno neko vreme da se uklopi u tim i sistem, ali očekujemo da bude pojačanje", rekao je Jovanović.

Svestan je šef struke srpskog šampiona da njegovu ekipu čeka težak zadatak protiv ekipe koja je minule sedmice dobila gotovo izgubljenu utakmicu protiv Partizan Mozzart Beta, a onda i izrešetala Saragosu u ACB ligi.

"Kada smo saznali da je utakmica sa Cedevitom Olimpijom otkazana, okrenuli smo se pripremi susreta sa Baskonijom. Znamo da nas očekuje duplo kolo, putujemo u Španiju gde nas čekaju dva veoma zahtevna protivnika. Baskonija igra fenomenalno u poslednje vreme. Protiv Partizana je pokazala da može da dobije i izgubljenu utakmicu, posle toga je u i španskom prvenstvu protiv Saragose odigrala sjajno, ubacila 60 poena za poluvreme, 16 trojki na kraju uz fantastične procente i to je nešto što ih krasi od početka sezone - brza igra i veliki broj šuteva za tri. Veoma su nezgodan protivnik i moramo da odigramo našu najbolju košarku, da imamo energiju, koncentraciju da zatvorimo neke stvari za koje smatramo da su potrebne i da im oduzmemo to nešto od čega zavisi njihova igra".

Zvezdina prednost mogla bi da bude na unutrašnjim pozicijama, pošto trener sastava iz Vitorije Đoan Penjaroja još ne može da računa na povređenog centra Stivena Inoka.

"Imaju dve petice koje rotiraiju i pored njih atletski moćne četvorke koje povremeno koriste i na tim pozicijama. Pokriveni su, imaju krupne igrače, snagu i brzinu. Pripremamo se kako da ih napadnemo, sigurno da je i to jedna od opcija".

Kadrovska situacija na Malom Kalemegdanu se popravlja.

"Stefan Marković je počeo da trenira sa ekipom uz kontakt i konkuriše za mesto u timu. Nedovićev oporavak ide bolje i nadam se da će uskoro biti sa timom", zaključio je Jovanović.

Posle upoznavanja sa timom i odrađenog treninga utiske je izneo i Zvezdin novajlija.

"Uzbuđen sam, momci su sjajni. Tu sam da ih podržim i pridružim im se, pa da vidimo šta možemo da napravimo", rekao je Luka Vildoza.

Putovaće sa timom u Španiju u kojoj je proveo pet godina upravo kao igrač tima iz Vitorije, ali neće dobiti priliku da bivšem timu izađe na megdan.

"Čudno je bilo videti skauting Baskonije, ali sada sam ovde i razmišljam samo o Crvenoj zvezdi, mojim saigračima i dobijanju utakmica. Cenim sve što je Baskonija uradila za mene tokom karijere, ali sada ovde igram košarku".

Zvezda je na startu sezone postala prepoznatljiva po širokoj rotaciji na centarskim pozicijama, ali je sve veća konkurencija i u spoljnoj liniji.

"Jaka je konkurencija, Nemanja Nedović je povređen, ali uskoro se vraća. Kada budemo kompletni, videćemo koliko možemo. Mislim da sa svima možemo da se nosimo i jedva čekam da zaigramo zajedno".

Trener Jovanović mu je jasno stavio do znanja šta se od njega očekuje.

"Od mene očekuje da budem prvi plejmejker, da uključim saigrače u igru i učinim ih srećnim. Ipak, ne možemo više da znamo dok ne zaigram. Znam šta navijači očekuju od nas, i srećan sam".

Biće potrebno određeno vreme da stvari dođu na svoje.

"Osećam se sjajno. Radio sam određene setove, bio u teretani i pratio kako se razvija situacija. Biće teško, moram da popravim tajming, namestim šut, ali srećan sam što sam tu".

Nije imao sreće da na maternjem jeziku porazgovara sa nekim u svlačionici.

"Španski ne priča niko. Moram da nađem nekog Španca, Meksikanca, Argentinca da malo popričamo", našalio se Vildoza.

Srpska košarkaška javnost ga pamti po odličnoj partiji protiv naše reprezentacije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kini, kada je Argentina ostavila Orlove bez medalje.

"Nije mi to palo na pamet. Dobili smo ih, bila je to sjajna i velika utakmica, ali je sada iza nas. Znam da su srpski navijači i navijači Crvene zvezde pomalo ludi, ali jedva čekam da igram pred njima".

Veruje da može da bude lider Zvezdinog tima.

"Mislim da mogu. Napredovao sam u SAD. Nisam još dobio priliku da se pokažem, moram da se naviknem na loptu i teren. Videćemo", zaključio je Vildoza.


tagovi

Vladimir JovanovićLuka VildozaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara