Foto: MN Press
Foto: MN Press

Pešić sa 13 Orlova leti za Kinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 21:02

Nacionalni tim Srbije u četvrtak kreće za Kinu na poslednji deo priprema pred Mundobasket

Srbija je na najbolji mogući način okončala prvi deo priprema. I više nego ubedljiva pobeda protiv Portorika u Areni. Srpska publika je uživala u potezima izabranika Svetislava Pešića, a sada sledi put za Kinu na poslednji deo priprema pred Mundobasket u Manili. Ono što je bilo nepoznato je sa koliko igrača će Srbija krenuti put Azije. Posle duela u Areni i ta dilema je otklonjena.

Selektor Svetislav Pešić će na raspolaganju imati 13 igrača. Što znači da će samo jedan igrač biti višak za Mundobasket.

Izabrane vesti

"U Kinu putuje 13 igrača, to je bio plan pre početka, kada smo započeli naš plan. Dalje isto ide 13 igrača u Manilu. Topić ostaje ovde, on će da ostane da trenira. Voleo bih da se Topić pojavi tamo, ali to bi značilo da se neko drugi povredio, što ne bih želeo. Beslać nosi povredu, nije mogao da obavi poslednjih sedam dana treninge, on će nastaviti terapiju i rehabilitaciju", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

U Beogradu ostaju mladi Nikola Topić i Dušan Beslać, dok put Kine kreću: Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Nikola Jović i Filip Petrušev.

Do poslednjeg momenta će čekati selektor sa konačnim spiskom igrača.

"Najkasnije 48 sati pre početka naše prve utakmice odredićemo 12 igrača", dodao je Pešić.

Već u četvrtak popodne čeka ih let za Istanbul, a zatim ka Šenženu gde ostaju dve preostale kontrolne utakmice, protiv Kine 20. avgusta i Brazila dan kasnije.

Šampionat za našu ekipu počinje 26. avgusta protiv Kine. Igramo još protiv Južnog Sudana i Portorika koji smo sada deklasirali.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara