Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Petrušev se prijavio za NBA draft!

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 19:10

Videćemo kako će talentovani centar Mege proći ove godine

Najkorisniji igrač, najbolji strelac i najboljeg mladi igrač ABA lige, Filip Petrušev, zvanično se prijavio za NBA draft 2021. godine.

Pokazao je Petrušev zbog čega mu se predviđa NBA budućnost, a danas je pored preuzimanja trofeja ABA lige zvanično potpisao dokument kojim se obavezuje da će izaći na draft na kom će se staviti na raspolaganje najjačim timovima na svetu.

Izabrane vesti

Mladi košarkaš je odlučio letos da dođe u Megu tako što je procenio da iz tog kluba može najlakše do NBA lige, tako da je ovo samo korak ka Filipovim željama.

NBA draft ove godine trebalo bi da se održi 29. jula u Bruklinu.

Od dolaska u Megu, Petrušev je pokazao isključivo uzlaznu putanju, a osim pomenutih nagrada izabran je i u najbolju petorku ABA lige.

Verovatno je njemu najdraža i činjenica da je zaigrao za reprezentaciju Srbije. Debi je upisao u februaru odličnim partijama kojim je ponovo privukao pažnju javnosti na sebe. Petrušev je ligaški deo regionalnog takmičenja završio sa prosečim indeksom korisnosti 27,95, a ubacivao je 23,7 poena po meču.

Ukoliko bude izabran i krene putem NBA lige, poći će stopama Nikole Jokića i Goge Bitadzea koji su takođe bili imenovani za MVP-je ABA lige.

Prednost Petruševa u odnosu na konkurente biće činjenica da se on već pokazao u takmičarskoj "odrasloj" košarci. Na taj način se čeličio, ali i priznanjem za najboljeg igrača lige pokazao da je mnoge, ako ne i sve, već sada prevazišao.

Odlična vest za srpsku reprezentaciju, posle Alekseja Pokuševskog, Srbija bi mogla da dobije još jednog igrača u NBA sledeće sezone. Podećamo da bi tamo trebalo da ode i Vasilije Micić.


tagovi

Filip PetruševNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara