Dante Egzum protiv Virtusa (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)
Dante Egzum protiv Virtusa (Foto: KK Partizan Mozzart Bet)

Plej-of se nazire: Egzumov ples u Bolonji, Partizan Mozzart Bet nosi pobedu za Milano

Vreme čitanja: 4min | uto. 07.03.23. | 22:45

Australijanac punio brojne statističke kolone i pokrenuo ekipu Željka Obradovića u odlučujućem periodu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Italije

Kažu lokalci, najbolja atmosfera u Bolonji ove sezone. Grmelo je na tribinama sa svih strana, imali su veliku ulogu u stvaranju paklene atmosfere i navijači Partizan Mozzart Beta, a njihovi ljubimci su zaplesali u poslednjoj četvrtini na parketu i iz Segafredo Arene za Milano nose vrednu pobedu - 88:79.

Izabrane vesti

Nošen energijm sa tribina i po notama Miloša Teodosića, nosio se domaćin odlično se ekipom Željka Obradovića u prvom poluvremenu. Na momente delovao i bolje od Partizana. Ipak, crno-beli su već na startu trećeg perioda pokazali da su došli po pobedu, a onda sredinom četvrtog, na krilima sjajnog Dantea Egzuma, napravili ključnu razliku kojom su slomili otpor ekipe Serđa Skariola i došli do 15. pobede i nastavili sigurnim koracima ka plej-ofu. Velika pobeda na gostovanju, ali za 48 sati sledi još jedan važen meč, prvak Italije dočekuje beogradske crno-bele u Mediolanum forumu.

Iako nije najbolje počeo meč, Dante Egzum je najbolje ostavio za kraj. Radio je sve po malo Australijanac, krao lopte, asistirao, pogađao u ključnim trenucima. Serijom poena je pokrenuo Partizan u poslednjoj deonici i na kraju poneo epitet MVP-a susreta sa indeksom 33. Ubacio je 17 poena, uz sedam skokova i asistencija i tri krađe. Prišao je na korak od evroligaškog rekorda (indeks 35 protiv Asvela).

Isti košgeterski učinak imao je i Kevin Panter, mada je većinu poena postigao u prvom poluvremenu, dok je odličnu rolu u napadu odradio i Džejms Naneli sa 18 poena. Dvocifreni na kraju i Jam Madar sa 11. Vredan doprinos je dao i Alen Smailagić sa devet poena i četiri skoka (indeks 11).

Sa druge strane je Miloš Teodosić imao blistavo prvo poluvreme sa čak osam asistencija. Na kraju je ubeležio dabl-dabl sa po 11 poena i dodavanja, ali i sedam izgubljenih lopti. Mam Žete je sakupio 14 poena, Džordan Miki i Sami Odželeje po 13, dok je Abudu Abas dodao 10. Podsetimo, Virtusu su nedostajali Tornike Šengelija i Isaija Kordinije, s tim što je Gruzin iznenada otpao na dan susreta zbog zdravstvenih problema.

- Evroliga - 27. kolo -

VIRTUS BOLONJA - PARTIZAN MOZZART BET 79:88

(26:28, 21:17, 16:20, 16:23)

Dvorana: Virtus Segafredo Arena (Bolonja)

Sudije: Danijel Jerzuelo, Žozef Bisan, Gentijan Cici

Virtus: Manion, Belineli, Pajola 9, Bako 4, Žete 14, Lundberg, Heket 5, Miki 13, Vims, Odželeje 13, Vims, Teodosić 11 (11 as), Abas 10

Partizan: Vukčević, Ledej 8, Avramović, Panter 17, Smailagić 9, Papapetru 3, Egzum 17, Naneli 18, Lesor 5, Trifunović, Anđušić, Madar 11

Počeo je duel u Segafredo Areni trojkom miljenika domaće publike Miloša Teodosića. Ali uzvratio je Panter istom merom na drugoj strani. Igralo se prilično otvoreno u uvodnim minutima, beogradski crno-beli su pronalazili rešenja u napadu, sa druge strane je Teo dirigovao. Otišao je Partizan na plus sedam dva minuta pre odmora, ali je onda usledilo par slabijih napada, što je Virtus iskoristio i preko Odželeje prišao na samo dva poena zaostatka pred drugi kvartal (krilni košarkaš domaćina zakucao na tri sekunde do kraja posle odličnog protoka lopte u napadu) - 26:28 je stajalo na semaforu.

A onda, trojka Pajole na startu drugog perioda. Iako je bio pod znakom pitanja za večerašnji susret, našao se u timu i vrlo dobro počeo meč. Najavio je italijanski reprezentativac kišu, ali je prognoza ipak bila pogrešna. Usledila je rovoska borba. Rat za svaki posed. Do sredine kvartala konačan zbir uvećan je za samo 11 poena, a domaćin se nešto bolje snalazio (33:32). Teško su Obradovićevi puleni pronalazili rešenja na protivničkoj polovini i u nastavku, što je Virtus, po Teodosićevim notama, iskoristio da povede sa 44:36. Uspeo je Partizan da odgovori i serijom 9:3 priveo poluvreme kraju, ali ostao dva poena u minusu posle 20 minuta - 47:45.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je kapiten Kevin Panter sa 13 poena, dok je s druge strane Semi Odželeje ubacio devet, ali je šou ukrao Miloš Teodosić sa čak osam asistencija! Imao je 14 indeksnih poena, s ozbirom da je pogodio i jedine dve trojke koje je uzeo.

Otvorio je Partizan drugo poluvreme sa sedam vezanih poena i preuzeo uzde. Smailagić se razigrao, pogađali su Naneli i Panter, domaćin nije imao pravih rešenja u napadu, pa je postigao svega osam poena za mšest minuta igre, što je Obradovićevoj ekipi omogućilo da stekne prednost 60:55. Ipak, nije se Virtus dao slomiti. Nošen odličnom energiom sa tribina, napravio je seriju 8:1 i preokrenuo. Ipak, u poslednjem minutu dobra reakcija Partizana, poeni Egzuma iz odbojke, težak šut Nanelija iz ugla za 65:63 pred poslednji odmor.

Posle uvodnog egala u odlučujućem periodu, sjajan potez Madara. Pokupio je ofanzivni skok i došao do lakih poena plejmejker Partizana i ubrizgao injekciju energije i samopouzdanja ekipi. A onda se razgoropadio Egzum. Krenuo ono njegovo, koristio savršeno fizičke predispozicije i zatrpavao koš rivala. Odbrana je odlično funkcionisala, Virtus je počeo rešenja da pronalazi tek kad se Teodosić vratio na parket, ali Obradovićeva mašinerija je već uhvatila zalet i bilo ju je teško zaustaviti. Uspeo je Virtusa prepolovi zaostatak, ali to je bilo sve.

EVROLIGA - 27. KOLO

Utorak

Alba - Žalgiris 63:66

/Lo, Sikma, Smit 10 - Tajlor 14/

Olimpijakos - Barselona 77:70

/Mekisik 16 - Mirotić 19/

Valensija - Milano 84:88

/Džons 19 - Nejpir 28/

Virtus - Partizan Mozzart Bet 79:88

/Žete 14 - Naneli 18/

Real Madrid - Baskonija U TOKU

Bajern - Asvel U TOKU

Sreda

18.30: (1,90) Makabi (13,5) Fenerbahče (2,05)

20.30: (2,05) Crvena zvezda (13,5) Anadolu Efes (1,90)

21.00: (1,20) Monako (19,0) Panatinaikos (5,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Avudu AbasAlesandro PajolaMiloš TeodosićAlen SmailagićKevin PanterVirtus BolonjaPartizan Mozzart BetKK PartizanDante Egzum

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara