Detalj sa utakmice (© Partizan Mozzart Bet / Tviter)
Detalj sa utakmice (© Partizan Mozzart Bet / Tviter)

Pokoren i Minhen, Partizan Mozzart Bet juriša ka plej-ofu

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.02.23. | 22:24

Crno-beli nemaju nameru da se zaustave. Pregažen Bajern Minhen u 24. kolu Evrolige

Četvrta uzastopna pobeda Partizan Mozzart Beta u Evroligi. Nema sada stajanja, vrata plej-ofa su otovrena, posle odličnepartije u Kaunasu sada je pao i Minhen. U izvanrednom drugom poluvremenu izabranici Željka Obradovića su još jednom potvrdili da su trenutno tim koji je u najboljoj formi u čitavom takmičenju - 82:71. Osetili su to na svojoj koži i Bavarci koji em nisu mogli da zaustave crno-bele na parketu u drugom poluvremenu, em je i publika je bila protiv njih. Izgledalo je prosto neverovatno da Partizan ima veću podršku nego domaćin, pa je na momente izgledalo kao da se meč igra na Novom Beogradu.

Fantastična serija ekipe Željka Obradoviča je počela u najbitnijem momentu u večitom derbiju protiv Crvene zvezde. Partizan Mozzart Bet je tada odradio sjajn posao, izvukao pobedu, a posle toga niko nije bio ni blizu da pripreti razigranim crno-belima. Deklasirani su Asvel u Areni, Žalgiris u Kaunasu i sada Bajern u Minhenu za 13. pobedu ove sezone.

Izabrane vesti

"Imali smo velikih problema pred ovu u takmicu. Imali smo tri bolesna igrača, ali su svi smogli snage i pokazali su karakter. Čestitam im na tome", rekao je Željko Obradović posle utakmice.

Statistika kaže da je Kevin Panter bio najefikasniji sa 19 poena. Većinu je ubacio u prvom poluvremenu kada je nosio ekipu dok je Bajern još uvek pokazivao znake života. Pratio ga je standardni Matijas Lesor sa 16 poena i sedam skokova. Ipak, možda najviše pohvala zaslužuje Džejms Naneli. Amerikanac je često ove sezone bio na klupi, igrao je promenljivo, ali sada nije bio Joanisa Papapetrua koji je ostao u Beogradu, bio je to znak za Nanelija da pokaže zbog čega je doveden. Ubacio je 15 poena, Dvocifren je bio još Dante Egzum sa 11 poena, četiri skoka i pet asistencija.

"Najbitnije da ostanemo fokusirani i konstantni. Navijači su nam pomogli, ovo je neverovatno. Igramo na strani, ali gde god da igramo imamo nestvarnu podršku. Hvala im", dodao je Panter.

Na drugoj strani Di Džej Sili je imao 11 poena, Kori Volden 10, kao i Nik Vajler-Beb. Ognjen Jaramaz je ubacio četiri poena. Vladimir Lučić se još uvek nije oporavio od povrede lakta.

Bavarci posle ovog poraza teško mogu da dođu do plej-ofa, dok Partizan sada čvrsto drži mesto među osam najboljih. Ipak, ima još mnogo da se igra do kraja ligaškog dela.

Činilo se da je Partizan Mozzart Bet mogao do dvocifrene prednosti već u prvom poluvremenu. Ali falila je pomoć Kevinu Panteru. Kapiten je rešetao iz svih pozicija. Ubacio je 14 poena, ali zbog izgubljenih lopti, Bajern se održavao. U nekoliko navrata su bili i u prednosti, ali dobra serija u poslednjem minutu poluvremena je donela solidnih šest poena prednosti kao da su pokazali da je vreme da se sve prelomi u korist kluba iz Humske.

Uostalom, bilo bi nepotrebno da se razočaraju toliki navijači crno-belih koji su ispunili dvorani pa je meč više izgledao kao da se igra na Novom Beogradu, a ne u Minhenu. Publika je nosila Partizan na startu treće deonice kada je Madar razgalio sve trojkom, a odmah potom i Naneli pogađa za prvu dvocifrenu prednost. Amerikanac je sjajno iskoristio pojačanu minutažu s obzirom da nije bilo Papapetrua. Doneo je i 13 poena prednosti, a u tim momentima sve je išlo na ruku srpskog predstavnika. Čak i kada je domaćin napravio seriju 7:0 u četvrtoj četvrtini pogađali su Anđušić i Avramović pa nije bilo nikakve drame, posao je rutinski odrađen do kraja.

Sada ide pauza u Evroligi zbog kup takmičenja. Pre odlaska u Niš na Kup Radivoja Koraća, crno-beli moraju da odrade meč u ABA ligi kada Borac bude došao u Pionir u nedelju.

Bajern Minhen - Partizan Mozzart Bet 71:82

/19:19, 14:20, 12:21, 26:22/

Bajern Minhen: Beb 10, Volden 10, Sili 11, Vinston, Gefi 5, Bonga 9 , Jaramaz 4, Obst 2, Zipser, Vimberg 7, Rubit 7, Gilespi 6.

Partizan: Vukčević, Ledej 2, Avramović 4, Panter 19, Smailagić 2, Egzum 11, Naneli 15, Lesor 16, Trifunović 2, Anđušić 7, Madar 4.

EVROLIGA - 24. KOLO

Sreda

Alba - Olimpijakos 60:93

/Olinde 16 – Vezenkov 28/

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda

Bajern Minhen - Partizan Mozzart Bet 71:82

/Sili 11 - Panter 19/

Virtus Bolonja - Barselona 75:92

/Žaite 14 - Mirotić 17/

Petak

19.00 (1,30) Monako (16,00) Asvel (3,90)

19.00 (1,90) Žalgiris (13,5) Baskonija (2,05)

20.00 (1,70) Panatinaikos (14,5) Valensija (2,30)

*** Kvote su podložne promenama




tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara