Ponoćno iznenađenje iz Partizana: Zek Ledej potpisao za crno-bele

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 23:43

Američki centar stiže u Beograd

Ponovo je Partizan servirao iznenađenje pred ponoć! Američki centar Zek Ledej postao je novi član crno-belih, zvanično je potvrdio klub.

Lidaj je potpisao ugovor na dve godine, a dolazi u Partizan iz milanske Olimpije, za koju je prošle sezone igrao i Kevin Panter, prvo letnje pojačanje crno-belih.

Izabrane vesti

Američki centar je treći novajlija u samo nekoliko dana, pošto je ugovor potpisao i srpski bek Aleksa Avramović.

Novi igrač iz unutrašnje linije Partizana Zek Ledej imao je u Evroligi prosečan učinak od 10 poena i 4,5 skokova na 36 utakmica, dok je u prvenstvu Italije bio još bolji sa 15,8 poena i 6,2 skokova po meču. Ledej se dobro snalazi na obe centarske pozicije, a koliko je zapravo dobar govori podatak da je prošle sezone pucao trojke u izrazito visokom procentu od 46,6 odsto (34/73), što će dati Partizanu dati određenu napadačku i taktičku dubinu.

Zek Ledej je karijeru počeo na Virdžinija Tek Univerzitetu, a u Evropu je stigao 2017. u izraelski Hapoel Gilbou. Posle toga je igrao za Olimpijakos, Žalgiris, a onda za milansku Olimpiju. Veliko pojačanje za Parni valjak, ne i poslednje.

Partizan u unutrašnjoj liniji ima još Vila Mozlija s ugovorom do juna 2023. godine. Kapitenu Novici Veličkoviću je istekao ugovor. Klub se nedavno rastao s Nikolom Jankovićem i Rašonom Tomasom, dok je Erik Mika potpisao za Burg.


 


tagovi

Zek LedejKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara