Marko Tejić (©Starsport)
Marko Tejić (©Starsport)

Ponovo radi tandem Tejić - Đukanović: Dugo smo planirali Bliski istok, spojili smo se sada na Zlatiboru

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.10.22. | 08:22

Ekipa iz Čajetine otvorila sezonu sa dva trijumfa u Košarkaškoj ligi Srbije i tako na najbolji način započela odbranu trofeja

Znali su da će im biti poverene važne uloge još kad su prihvatili poziv ekipe koja brani duplu krunu ove sezone. Nisu ih velika odgovornost i pritisak udaljili, već su ih motivisali i privukli. Košarkaški klub Zlatibor posle dva kola ima dve pobede u KLS, Marko Tejić i Brano Đukanović su se brzo nametnuli kao lideri, a posebno su se istakli na gostovanju u Pančevu.

Nekadašnji igrači Crvene zvezde iz generacije 1995. su veoma srećni što ponovo zajedno koračaju terenom. O prijateljstvu, a i mnogim drugim temama za Mozzart Sport je pričao Marko Tejić, koji je Tamišu ubacio 21 poen (9-8 za dva, devet skokova). Đukanović je bio jedini efikasniji od njega sa 26 poena.

Izabrane vesti

"Mi smo drugari od malena. Ako pitate Branu reći će vam da se godinama već dogovaramo da negde idemo, planirali smo na Bliski istok... Ali, spojili su nam se putevi ovde na Zlatiboru. Igramo zajedno od 12 ili 13 godine, a pre toga smo se znali sa kampova. Dobri smo drugari i drago mi je što smo ponovo saigrači", ispričao je Marko Tejić.

Kada je upitan otkud on u dresu kluba iz Čajetine, rođeni Užičanin ostao je tajanstven...

"Neki moji lični razlozi su bili presudni, a ja sam iz ovih krajeva, pa zašto da ne? Mislim da klub ide u pravom smeru, stalno napreduje... Prošle sezone su osvojili ABA 2 i KLS, a ove godine verujem da možemo da ponovimo isto. Postojale su neke šanse da se igra i ABA liga, ali to se nije desilo".

Tejić je dobro upoznat sa ABA 2 ligom, jer je već imao priliku da se oproba u tom rangu regionalnog takmičenja. U kolekciji ima čak i MVP titulu.

"Igrao sam pred dve godine sa Studentskim centrom, kada smo bili šampioni... Prošle godine sam bio kratko i u Sparsima. Ali, nažalost imao sam neku težu povredu, pa sam odustvovao duže nego što je trebalo".

Povrede su i ranije mnogo uticale na Markov razvoj, a nisu mu dale mira ni prethodne sezone, kada se činilo da se napokon vraća na put kojim želi odavno da korača.

"Mnogo me poremetilo još jedna ovakva sezona. Posebno prvi deo kada sam bio u Litvaniji. Situacija je bila meni malo nejasna, jer su oni imali mnogo visokih igrača. Bilo ih je šest, a ja sam bio sedmi. Onda sam se vratio, čekao nešto... Nije ništa bilo kako treba. Otišao sam u Sparse, na početku sam odmah dobio koronu, posle je došla povreda... Teška situacija za mene, zadesilo me mnogo toga lošeg".

Sve je ostavio iza sebe i spreman je za novo dokazivanje. Njegov tim čeka odbrana dva trofeja i borba sa motivisanim protivnicima koji će jedva čekati da ih skinu s trona.

"U ABA 2 ligi ima veoma dobrih ekipa. Ove godine su tu Krka, Široki, Sutjeska je u pripremnom periodu pokazala da je opasna kad je dobila Studentski centar, igrala dva ili tri produžetka sa Budućnosti. Sigruno da neće biti lako, posebno kada se dođe u plej-of. Igra se na jednu utakmicu, može da se dobije bilo ko, ali može i da se izgubi od bilo koga. Sreća isto igra veliku ulogu. Može da bude presudno koliko je ekipa psihički spremna. Svakako mnogo aspekata odlučuje. Što se tiče KLS ima mnogo utakmica, dugačka je sezona, postoje ekipe kao Metalac, Vojvodina, Subotica - mogu da dobiju favorite, mogu da iznenade na mnogim poljima. Veliki broj ekipa će se boriti za prva dva mesta, koja vode u ABA 2 ligu".

Kada su probili led pobedom protiv Kolubare na startu, sve je za Zlatiborce postalo lakše.

"Prva utakmica kao i obično na početku takmičenja je teška, jer se sretneš sa nepoznatom ekipom o kojoj nemaš mnogo informacija. Mi smo se koliko toliko spremili za Kolubaru, što se ispostavilo da je bilo dovoljno. Ali, mogli smo da odigramo mnogo bolje. Najbitnije da smo dobili, uvek je najteža prva utakmica, šta god da se igra - i na turniru i u ligi".

Posle toga su putovali za Pančevo, gde su presudili domaćem Tamišu - 87:79.

"Oni su dobra atletska ekipa, koja voli da igra kod kuće. Pružili su super otpor tri četvrtine, mi smo u četvrtoj došli do značajnijeg vođstva i zadržali ga do kraja. Prezanimljiva utakmica za gledaoce, momci iz Tamiša su odlično igrali, bila je fer borba... Mi se sad spremamo za naredne izazove. Imamo gušći i teži raspored, dve utakmice u Superligi, pa dve u balonu, to su četiri u dve nedelje. Pokušaćemo da budemo što bolji i da što više izvučemo. Svaki meč je bitan. U sredu igramo derbi protiv Vojvodine. I naši i njihovi ciljevi su veliki, tako da se nadam da će biti zanimljivo za gledaoce", podvukao je Tejić.

PIŠU: Miljana ROGAČ i Đorđe MATIĆ


tagovi

KK Zlatibor ČajetinaMarko TejićBrano Đukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara