Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Potpuna dominacija: Virtus poveo 3:0 protiv Olimpije i stigao nadomak titule

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 22:47

Finalna serija se igra do četiri pobede

Presudila je poslednja četvrtina, ali se stiče utisak da je Virtus iz Bolonje potpuno dominantan protiv Olimpije iz Milana. Stigao je učesnik Fajnal fora Evrolige u grad košarke kako bi se izvadio iz problema, ali je ekipa Aleksandra Đorđevića odigrala vrhunski i povela sa 3:0 u seriji. Bilo je 76:58.

Dovoljno je samo reći da je u četvrtoj deonici Virtus dao 24 poena, a da je Milano odgovorio sa šest. I posle toga prestaje bilo kakva priča o tome ko je zaslužio trijumf.

Izabrane vesti

Nije baš bilo realno očekivati da Virtus ovako moćno drži sve pod kontrolom, ali u tri meča ekipa za koju nastupaju Miloš Teodosić i Stefan Marković zaista je nadigrala tim u kom igra Vladimir Micov.

Da se serija igra do tri pobede kakav je običaj u brojnim drugim šampionatima Virtus bi već bio najbolji, ali nikako ne treba otpisivati Olimpiju, čak i pri ovom rezultatu.

Najefikasniji kod Virtusa bio je Vims sa 23 poena i 10 skokova, a sa druge strane su se najviše istakli Luiđi Datome i Šejvon Šilds sa po 14 poena.

Miloš Teodosić je meč završio sa 12 poena, šest asistencija i četiri skoka, dok je Vladimir Micov ubacio osam poena uz tri skoka i dve asistencije. Stefan Marković je dao četiri poena i imao je toliko skokova uz tri asistencije.

Stefan Nikolić je odigrao nešto manje od minut i nije se upisao u strelce.

Ovom pobedom Virtus je došao na korak od titule prvaka Italije.

ITALIJA - FINALE PLEJ-OFA (TREĆA UTAKMICA)

Sreda

Virtus Bolonja - Milano 76:58 /u seriji: 3:0/

/Vims 23 - Datome 14/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Miloš TeodosićAleksandar ĐorđevićVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara