Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Presti hvali Pokuševskog: Napreduje, ali sada će teže doći do minutaže

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 23:13

„Stigao je u NBA lige iz druge lige Grčke, malo je zaostajao, više od ostalih igrača koji su dolazili iz Evrope. To je bila njegova polazna tačka“, rekao je generalni menadžer Oklahome

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski ulazi u treću sezonu u NBA ligi. Napredak je vidljiv, pogotovo je imao neke impresivne utakmice prošle sezone. Tandersi su jedna od najslabijih franšiza u najjačoj košarkaškoj ligi, a generalni menadžer Sem Presti veruje u dalji progres Srbina.

On je pohvalio Pokuševskog.

Izabrane vesti

Svako ima drugačiji razvojni put i treba ga stimulisati na različite načine. Mislim da je Pokuševski zaista dobar primer uopšte, jer kada je stigao, bio jedan od najmlađih igrača u ligi. I druge godine je i dalje bio jedan od najmlađih. Došao je u NBA lige iz druge lige Grčke, malo je zaostajao, više od ostalih igrača koji su dolazili iz Evrope. To je njegova polazna tačka“, analizirao je Presti našeg košarkaša i dodao:

Njegov razvoj je vidljiv. Imao je dosta promenljivih partija u prethodne dve sezone. Ali ako pogledate odakle je počeo, a prve godine nije igrao Letnju ligu, definitivno je bilo pozitivno. Prošle godine, ista stvar. Na kraju sezone je bio bolji nego na početku. On je bio autsajder na mnogo načina. Bio je najmlađi. Očigledno je da je fizički malo zaostajao. Imao je svaku priliku da odustane, a to nije uradio. On je sada bolji. Mislim da je proveo dobro leto“.

Iako ga je pohvalio, ne znači da će Pokuševski naredne sezone imati veću minutažu. Presti očekuje bolje igre svog tima.

Sada će biti teže doći do minutaže jer je tim napredovao, ali mislim da morate da shvatite da je razvoj proces, treba vremena. To nije nešto o čemu možete suditi iz dana u dan. Morate samo da sačekate i pustite da se odigra", zaključio je generalni menadžer Oklahome.

Za dve sezone, Pokuševski je prosečno beležio 7,8 poena, pet skokova i 2,2 asistencije uz 37,6 odsto šuta i 28,9 odsto za tri poena.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------


tagovi

NBA ligaAleksej PokuševskiOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara