Nikola Mirotić (© Star Sport)
Nikola Mirotić (© Star Sport)

Prvi čovek Barselone o slučaju Mirotić: Pokušavamo da ubedimo Nikolinog agenta

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 23:21

Saga oko Nikole Mirotića i dalje traje

Čini se da kompletno košarkaško tržište u Evropi stoj i gleda u Barselonu i Nikolu Mirotića. Čeka se konačno razrešenje ugovora i odluka nekadašnjeg reprezentativca Španije o nastavku karijere s obzirom da je dovođen u vezu sa pola Evrolige posle odluke giganta iz Katalonije da raskine saradnju sa trofejnim igračem.

Brojni portali su pisali o astronomskim ponudama Olimpijakosa, Panatinaikosa, Monaka i Olimpije Milano, otvoreno su povezivani i večiti rivali sa Nikolom Mirotićem, ali za sada se ništa zvanično ne dešva, a i ne može dok se konačno ne rasčisti ugovor sa Barselonom.

Izabrane vesti

Naime, Katalonci su obavestili Mirotića da više nisu u stanju da isprate njegov ugovor i da iz tog razloga žele da se raziđu, međutim ne idu stvari tako lako.

Uostalom, to je potvrdio i prvi čovek Barselone, Đoan Laporta.

"Mirotić još nije otišao. To nije rešeno, to je ozbiljno pitanje, ugovor koji je tada sklopljen... mi smo ga nasledili i neodrživ je", rekao je Laporta u opširnom razgovoru za Mundo Deportivo.

Nikola Mirotić je stigao u Barselonu još 2019. godine.

"Nikola nam je dao mnogo, ali mi pokušavamo da njegov agent to razume, da ako ode u Monako ili Milano . . . da će imati dobar ugovor i ulogu... ali situacija je poprilično komplikovana. Svi imaju svoje argumente i svako brani svoju stranu".

Odlazak Mirotića nije jedina velika promena u Barseloni. Na iznenađenje mnogih novi trener ekipe je nekadašnji igrač Rodžer Grimau koji je na klupi zamenio Šarunasa Jasikevičijusa.

"Lično sam prezadovoljan kako Huan Karlos Navaro radi i podržavam njegove odluke. Očekujem da i navijači pruže punu podršku novom treneru".

Dok čitava ova saga traje, Mirotić je prvo bio u Crnoj Gori na odmoru sa doskorašnjim saigračima Janom Veselim i Korijem Higinsom, a viđen je i u Beogradu, a potom i u Pirotu gde je trenirao

Sve ovo je bio povod za spekulacije oko dolasku u Crvenu zvezdu i Partizan. Grčki mediji su za to vreme pisali da je skoro sve gotovo sa Olimpijakosem, pa da je u čitavu pruču ušao Panatinaikos, danas španski mediji pišu da je Mirotić dogovorio saradnju sa Milanskom Olimpijom...

Ne pamti se da je neki igrač izazvao ovoliku pometnju u Evrolgi...


tagovi

Nikola MirotićKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara