(©KK Crvena zvezda)
(©KK Crvena zvezda)

Računanje vremena po Kampacu: Zvezda odbrojava do debija Argentinca u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.23. | 13:15

Crveno-beli na zvaničnom sajtu broje dane do Fakundovog “oslobođenja”

Evroliga je zabranila Crvenoj zvezdi da registruje Fakunda Kampaca do kraja februara, crveno-beli su uputili žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu, ali odluka nije preinačena. Ostala je na snazi.

Argentinski plejmejker igra jednu utakmicu nedeljno, navijačima se predstavio samo u ABA ligi, a na Malom Kalemegdanu željno iščekuju njegov debi u crveno-belom u Evroligi. Zvezda neće moći da ga registruje do 28. februara, a na zvaničnom sajtu beogradskog kluba počelo je odbrojavanje do prvog meča Fakunda Kampaca u Evroligi.

Izabrane vesti

Postoje julijanski i gregorijanski kalendar, a u Crvenoj zvezdi će u narednom periodu vreme računati po Fakundu Kampacu. Do debija Argentinca ostalo je 37 dana i nekoliko sati, a prvi meč u Evroligi, u dresu srpskog šampiona, trebalo bi da odigra protiv Bajerna u Minhenu.

Do tada će crveno-beli u Evroligi igrati sa Partizan Mozzart Betom, Virtusom i Olimpijom (duplo kolo iduće sedmice), Makabijem i berlinskom Albom. Propustiće Argentinac još pet utakmica, neće biti u prilici da pomogne saigračima, a zatim sledi gostovanje Bavarcima. Do tada će Zvezdini košarkaši na utakmice Evrolige izlaziti u majicama “Free Facu”.

Maršal Glikman, izvršni direktor elitnog takmičenja, nedavno je istakao da neće amnestirati srpskog šampiona. Kazna ostaje na snazi. Napomenuo je i da mu se Fakundo Kampaco obratio zbog čitave situacije, što je argentinski organizator igre potvrdio posle izvrsne partije protiv Cedevita Olimpije.

Poslao sam mu mejl, pitao ga za detalje. Da mi dozvoli da igram ili da učini šta god može. Svestan sam da nije jednostavno. Odgovorio je vrlo ljubazno, dao mi detalje i rekao da ne može da uradi ništa. Razumem njegovu poziciju, ne mogu da kontrolišem šta želi da uradi, tako da moram da se pomirim sa time i naporno treniram”, rekao je Argentinac.


tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaFakundo Kampaco

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara