Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Radonjić: Dali smo poslednji atom snage da bismo pobedili, Davidovac verovatno preskače Borac

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 23:34

"Uz sve ono što prolazimo, a ne vidim da se to razume, bilo nam je stalo da iz ovoga raspored izađemo"

Sedma pobeda u Evroligi dovela je Crvenu zvezdu na prag Top 8 zone, a zadovoljstvo ne može da bude veće.

Dejan Radonjić je čestitao igračima trijumf i način na koji su došli do istog.

Izabrane vesti

"Bilo za nas važno da pobedimo, uz raspored koji imamo. Teška utakmica, počeli smo sa dosta grešaka u dobrani, posebno pri skoku. U drugom poluvremenu je bilo malo bolje, ali u poslednjih nekoliko minuta smo na obe strane bili dosta bolji i donosili dobre odluke. Pogodili smo važne skokove. Velika pobeda za nas".

Na konstataciju da su problemi sa skokom u odbrani, sprečili njegov tim da ranije prelomi meč, trofejni stručnjak je rekao: "Bajern je imao puno ofanzivnih skokova, pogotovo u prvom poluvremena. Nisu to bili sve klasični skokovu, u nekim situacijama su ničije lopte završavale kod njih u rukama., A dali su nam jako puno koševa posle toga. To je oslikavalo rezultat nakon 20 minuta, s obzirom da smo šutirali sjajnih 7/9 za tri. Držali smo se napadom. U nastavku smo se trudili da budemo bolji. U završnici kada se lomilo, bili smo jako dobri, uzeli smo sve skokove, rešili situacije u napadu što dodavanjem, što šutem. Igrali smo protiv sjajne ekipe, koja ima veliki kvalitet i iskustvo. Jako je teško igrati takve mečeve, na par dana, a da ne pravimo neke greške".

Ističući da je za pobedu protiv Bajerna bila potrebna mnogo dobro izdanje celog tima, Radonjić se osvrnuo na meč protiv Borca koji Crvenu zvezdu čeka već sutra. "Opet očekujem lošu utakmicu. Potrudićemo se da igramo što bolje, da bismo pobedili. To je ideja. Od početka smo imali toliko problema sa povredama i sada smo ostali bez jednog igrača. Trudimo se da izvlačimo maksimum. Trudićemo se da sa što manje poraza završimo ABA ligu. Nosićemo to ponosno i da kada dođu završe borbe, da to bude kako treba".

Na kraju, strateg crveno-belih je još jednom istakao da je ambijent bio fantastičan. "Rekao sam u najavi da nam je to potrebno. Protiv Barselone i sada protiv Bajerna me je dotaklo. Podsetilo na ono što sam imao priliku da osetim mnogo puta u prošlosti", poručio je Radonjić i dodao: "Uz sve ono što prolazimo, a ne vidim da se to razume, bilo nam je stalo da iz ovoga raspored izađemo. Morali da izvučemo zadnji atom snage. Svi smo morali da igramo, da bi se savladao jedan ovako odličan protivnik. Došli su po pobedu, igrali su odličan meč".

Na pitanje o stanju Dejana Davidovca uzvratio je:

"Ne mogu sada još ništa da kažem, do subote ujutru teško da ćemo nešto više znati. Ali, gledajući kako je ona situacija izgledala, utisak mi je da neće igrati protiv Borca".


tagovi

Dejan DavidovacDejan RadonjićEvroligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara