Real Madrid doveo Marija Hezonju

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.05.22. | 20:50

Sledeći bi trebalo da bude Ćaćo Rodrigez...

Samo tri dana pošto je izgubio veliko finale Evrolige od Anadolu Efesa i prokockao šansu da dođe do 11. evropske krune, Real Madrid je završio prvo pojačanje za narednu sezonu. Kako javljaju pojedini mediji na Pirinejima, a između ostalih prenosi i ugledna Marka, dogovor sa košarkaškom sekcijom Kraljevskog kluba postigao je nekadašnji igrač Barselone Mario Hezonja (27).

Zvanične potvrde iz Madrida za sada nema, baš kao ni finansijskih detalja. Ono što je poznato - intenzivni pregovori krenuli su početkom meseca, trajali tri nedelje i očito uspešno privedeni kraju.

Izabrane vesti

Mario Hezonja bio je prioritet Pabla Lasa za narednu sezonu, ali ne i jedini meta. Očekuje se da Real uskoro obelodani da je vratio Ćaća Rodrigeza, a u toku su i pregovori sa Lorencom Braunom, odnosno Pjerijom Henrijem.

Hezonja je u Španiju stigao kao veoma mlad, imao je samo 17 godina kada je obukao dres Barselone i u njemu se izborio za poziciju pet na draftu 2015. godine. Uzeo ga je Orlando, potom je bio u Njujorku i Portlandu, pre nego što se vratio u Evropu.

Tokom ove prošle godine igrao je za Panatinaikos i UNIKS u Evroligi s učinkom od 12,8 (prošle) i 14,3 poena ove sezone.

Hrvat je nedavno izjavio kako ne planira da se vraća u NBA ligu.


tagovi

KK Real MadridEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara