Džejms Harden, Kevin Durent i Kajri Irving (©AFP)
Džejms Harden, Kevin Durent i Kajri Irving (©AFP)

Revanš s kamatom: Trio fantastiko Netsa brojao do 104, Seltiksi pregaženi u Bostonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 03:46

Bruklin slavio u TD Gardenu sa 141:126 i poveo sa 3:1 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. Kajri Irving, Kevin Durent i Džejms Harden bili raspoloženi. Popularni Brada imao 18 asistencija. Džejson Tejtum usamljen kod domaćina

Kada Netsi ubace u petu brzinu nema pomoći. Seltiksi su najlutili trio fantastiko Bruklina. Posle smanjenje rezultata Bostona u trećem meču četvrtfinalne serije Istočne konferencije i čak 50 poena Džejsona Tejtuma, usledio je odgovor čete Stiva Neša, odnoso tri superstara koji brane boje tima iz Nujorka. Kevin Durent, Kajri Irving i Džejms Harden nemilosrdno su punili koš domaćina u dvorani TD Garden. Postigli su 104 od 141 poena gostiju. Na kraju ubedjivih 141:126 za Netse koji su poveli sa 3:1 u pobedama i za dva dana na svom parketu imaće prvu meč loptu za plasman u polufinale konferencije i duel sa Mivoki Baksima koji su posle četiri utakmice počistili Majami, prošlosezonskog finalistu plej-ofa NBA lige.

Seltiksi su se samo u prvoj četvrtin držali, bili ravnopravan rival. Imali su i vođstvo od osam poena razlike, ali Irving i Durent su uzeli stvari u svoje ruke u nastavku utakmice. Krajem drugog perioda igre Netsi su imali već +16 (73:57). Ništa nisu mogli domaćini koji su imali samo jednog raspoloženog igrača Džejsona Tejtuma. On sam protiv trojice "ala“... Ovoga puta nije uspeo da iznenadi favorizovani Bruklin.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 18.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -31,5) Zlatibor (1,85)

Gosti su krajem trećeg perioda igre imali i +27. Durent i Irving su pogađali iz svih pozicija, priduržio im se i Harden, pa je poslednjih 12 minuta bilo samo otaljavanje posla. Netsi su ovom partijom pokazali zašto im mnogi vide na NBA tronu gde su trenutno Lejkersi koji igraju neizvesnu seriju na Zapadu sa Finiks Sansima (trenutno je 2:2).

Igrač meča bio je meastralni Kevin Durent. On je ubacio 42 poena za nešto manje od 40 minuta. Imao je fantastična šut iz igre, pogodio je 14 puta iz 20 pokušaja. Bio je nepogrešiv u šutu za tri poena (3/3), dok je slobodna bacanja izvodio 11/11, a imao je i četiri skoka i pet asistencija. Tokom celog meča pratio ga je Kajri Irving uz slabiji procenat šuta od saigrača. Iz igre je imao 45,5 odsto uspešnosti (11/24). Nekadašni plej Klivlenda i Bostona pogodio je čak šest trojki, a meč je završio sa 39 poena, 11 skokova i dve asistencije.

Džejms Harden je ove sezone navikao da preti iz drugog plana. Ne vrti se sve oko njega kap što je bilo godinama u Hjustonu. Popularni Brada ubacio je 23 poena, ali je imao fantastičnih 18 asistencija. Osim sjajnog trija gostiju jedini koji su stigli do dvocifrenog učinka bili su još Brus Braun i Džo Heris sa po 14 poena.

Džejson Tejtum bio je opet raspucan, ali nije mogao da ponovi partiju od pre tri dana kada je ubacio 50 poena. Ovog puta se zaustavio na brojci od 40 uz procenta šuta od nešto manje od 50 odsto (10/22). Markus Smart i Evan Furnije su ubacili po 16 poena, Pejton Pičard 12, a Eron Smit 11.

Nekadašnji igrač Bostona Kajri Irving nije po dobrom ostao u sećanju navijačima slavne franšize iz Masačusetsa. Po završetku meča je pogođen flašicom vode.

NBA, PLEJ-OF – ČETVRTFINALA KONFERENCIJA

ZAPAD

Nedelja

Los Anđeles Lejkers – Finiks 92:100 /u seriji 2:2/

/Džejms 25 - Pol 18/

Ponedeljak

Dalas - Los Anđeles Klipers u toku /u seriji: 2:1/

ISTOK

Nedelja

Atlanta – Njujork 113:96  /u seriji: 3:1/

/Jang 27 – Rendl 23/

Ponedeljak

Boston - Bruklin 126:141 /u seriji: 1:3/

/Tejtum 40 - Durent 42/


tagovi

Bruklin NetsBoston SeltiksKajri IrvingKevin DurantDžejms HardenNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara