Rodrigez zablistao kao protiv Partizana i odveo Real u finale Evrolige

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.05.23. | 21:53

Real Madrid se plasirao u finale Evrolige posle sjajne poslednje deonice protiv Barselone - 78:66

Ako su nekim slučajem navijači Partizan Mozzart Beta gledali večerašnji okršaj Real Madrida i Barselone u polufinalu Evrolige, verovatno su im se pred očima pojavile scene sa majtorice iz Madrida kada je Serhio Rodrigez prelomio crno-bele koji su imali veliku prednost tada i skoro pa bukiranu kartu za Kaunas. Sada se nešto slično dogodilo protiv Barselone u Litvaniji. Katalonci možda nisu imali 18 poena prednost, kao klub iz Humske, ali u većem delu meča kontrolisali situaciju. Često bili blizu da prelome susret, ali sredinom četvrte četvrtine Real pravi seriju preko popularnog Ćaća koji lomi otpor Katalonaca i odvodi svoj tim u finale gde ih čeka Olimpijakos. Na kraju Real Madrid - Barselona 78:66.

Ne možemo da ne pomenemo Valtera Tavaresa koji je nastavio da blista i posle Partizana. Sada je Barseloni ubacio 20 poena uz 15 skokova. Sjajan je bio Mario Hezonja sa 14 poena i devet skokova, dok je već pomenuti Rodrigez stao na 12 poena.

Izabrane vesti

Kod Barselone, Aleks Abrines je imao 16 poena, Nikolas Laprovitola je imao 12, a Kajl Kjurik 11. Donekle su failili poeni Nikole Kalinića koji je ubacio šest za 18 minuta, ali to će pasti u zaborav zbog izdanja Nikole Mirotića. Lider Barselone je odigrao verovatno najgori meč sezone. Za 28 minuta, upisao je samo tri poena. Ispalio je sedam trojki, nijednom nije pogodio i na kraju i ne čudi što je Barselona izgubila meč.

Počelo je žestoko. Real je odmah tražio Edija Tavaresa koji je spakovao 10 poena već u prvoj deonici, ali koliko god su Madriđani dominirali u reketu, toliko je Barselona pogađala sa distance u prvoj deonici. Ubacili su šest trojki iz 10 pokušaja, a najraspoloženiji bio je Aleks Abrines sa tri, a dve je ubacio Nikola Kalinić. Upravo su njih dvojica održavali Barsu u igri posle 10 minuta. Međutim, Kalinić se posle dobrih nekoliko minuta ugasio u napadu jer više nije postigao niti poen.

Kako je vreme odmicalo tokom druge deonice, tako je sve više do izražaja dolazila duža klupa Barselone. Katalonci su krenuli da prave razliku, dva puta su imali i po devet poena prednost, najviše zahvaljujući žestokoj i tvrdoj odbrani, a da nije bilo Serhija Ljulja u poslednjim sekundama prvog poluvremena, Barselona bi verovatno otišla i na dvocifrenu prednost. Iskusni bek je pogodio neverovatan šut, sličan kao protiv Partizana i smanjio na 42:36.

Izgledalo je da će Barselona ponovo da se odlepi početkom drugog poluvremena kada je Laprovitola trojkom deoneo osam poena prednosti, ali umesto toga Real se probudio. Džanan Musa je podigao energiju čitave ekipe, a njegovo zakucavanje je doneo preokret (49:47). Pokušao je Jasikevičijus da reaguje minutom odmora, ali Real je bio u naletu. Treću deonicu su rešili rezultatom 22:13, a pored Muse odličnu rolu u tom periodu imao je i Vilijams-Gos. Amerikanac je pogodio nekoliko teških šuteva u finišu treće deonice.

Ali Klasiko se retko kada završava ubedljivom pobedom nekog tima.Izgledalo je da će se sve rešiti na jednu loptu, posebno posle trojke Laprovitole za izjednačenje, 58:58. Međutim, baš kao na petom meču protiv Partizana, zaplesao je Serhio Rodrigez. Podsetio je sve zbog čega je nekada bio najbolji plejmejker Evrope, zablistao je kada je bilo najbitnije i za manje od dva minuta je ubacio devet poena. Odlepio Real na sedam razlike što Barselona nije mogla da stigne. Tačku na meč stavio je Mario Hezonja.

Finale je zakazano za nedelju od 19 časova.





tagovi

KK Real MadridKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara