Gober (©Reuters)
Gober (©Reuters)

Rudi Gober dobio treći najveći ugovor u istoriji NBA lige: Nije do novca, hoću da osvojim prsten

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.20. | 17:31

Centar Jute će zarađivati 205.000.000 dolara

Jedan od najboljih centara NBA lige, Rudi Gobe potpisao je novi petogodišnji ugovor sa Jutom vredan 205.000.000 dolara. Produžetkom saradnje sa Džezerima Francuz je postao drugi Evropljanin koji je parafirao ugovor veći od 200.000.000 dolara. Ujedno je to najveći ugovor u istoriji za centra.

Nova saradnja sa Jutom počinje da teče od 2021. Po trenutnoj, potpisanoj 2016, koja je stupila na snagu godinu kasnije, zarađuje 102.000.000 dolara.

Izabrane vesti

Rudi Gober draftovan je 2013. kao 27. pik prve runde. Denver ga je prosledio u Jutu sa kojom je potpisao ugovor na dve godine. Bio je vredan 2.200.000 dolara i dva puta je produžavan za po sezonu.

"Juta veruje u ono što smo godinama gradili, sa trenerom Šnajderom i svim momcima. Za mene je to neverovatan blagoslov. Veoma me motiviše što znam da svi delimo istu viziju i da sve radimo za ovu državu i franšizu“, rekao je Rudi Gober za ESPN posle potpisivanja ugovora.

Gober je imao pravo na supermaks produženje u vrednosti od 228.000.000 dolara, identično ugovoru koji je Janis Adetokunbo potpisao sa Milvoki Baksima. Gober je rekao da nije tražio supermaks, jer je želeo da Juta ima fleksibilnost da nastavi da gradi tim oko Donovana Mičela i njega.

"Moj cilj je da osvojim prsten. Kad smo razgovarali sa mojim agentom pre početka pregovora, zaključio sam da ne želim da tražim supermaks. Nismo hteli da počnemo pregovore tražeći supermaks. Za mene je bilo važno da pokažem organizaciju i timu da se ne radi o novcu. Trebalo je da nastavimo da gradimo ono što smo izgradili, a takođe da damo ovom timu i sebi stabilnost i mir da ne moram da se bavim pregovorima kasnije“, rekao je Francuz.

Goberov ugovor je treći po veličini u istoriji NBA.

Janis Adetokunbo potpisao je petogodišnji ugovor vredan 206,800.000 dolara, a ispred Francuza je samo još Rasel Vestbruk. Gober se razvio u jednog od najdominantnijih visokih igrača NBA lige tokom sedam godina koliko boravi u Juti. Godinama je jedan od najboljih defanzivaca, četiri puta uvršten je u defanzivnu petorku lige.


tagovi

Juta DžezRudi Gober

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara