CSKA Moskva (©Shutterstock)
CSKA Moskva (©Shutterstock)

Rutina Armejaca u Kazanju: CSKA pregazio Uniks i došao na korak do odbrane trona

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.06.21. | 20:00

Četa Dimitrisa Itudisa je na pobedu od nove titule

Razočarao je CSKA na Fajnal foru Evrolige, pa je izgleda rešio da iskali bes u VTB ligi. Iako se mučio u prve dve runde sa Nižnjim i Zenitom u finalu je na putu da gotovo rutinski dođe do trofeja. Posle 85:77 u Moskvi, večeras je u Kazanju potpuno razbio Uniks i na svom parketu će imati priliku da dođe do šampionskog pehara - 76:57.

Treći meč, sudeći po dosad prikazanom verovatno i poslednji u finalnoj seriji, na programu je u četvrtak (19.00) u dvorani Armejaca.

Izabrane vesti

Dobro se finalista Evrokupa pokazao na gostovanju, ali na svom parketu je podbacio. Ponovo je Itudis zaključao protivničke bekove, Džamara Smita sveo na 11 poena (jedini bek sa dvocifrenim učinkom), dok je u napadu jednostavno imao više nego dovoljno opcija da dotuče rivala. Izdvojio se ovoga puta Toko Šengelija sa 18, dva manje dodao je Johanes Fojtman.

Sve je manje više bilo jasno već posle 20 minuta košarke. CSKA je dobio prvi kvartal sa osam poena viška, da bi posle drugog imao i 17 poena prednosti. Ubacio je 10 trojki za poluvreme, tri su bile delo nemačkog centra Fojtmana. U trećem kvartalu je bilo jako tvrdo, ali Uniks nije uspevao da ugrozi prednost favorita. Armejci su na poslednju pauzu otišli sa 20 poena prednosti, sve što je Priftisova ekipa uspela da uradi je da zaostatak umanji za pola koša.

Itudis je dao priliku svim igračima koje je poveo na meč, dvocifreni su bili samo Šengelija i Fojtman, dok je osam poena ubacio Ife Lundberg, pola koša manje dodao je Nikita Kurbanov. Sa druge strane je Okaro Vajt ubacio 15 poena uz osam skokova, a iza pomenutog Smita je sa devet poena bio Nejt Volters.

VTB LIGA - PLEJ-OF (FINALE)

Ponedeljak

Uniks - CSKA Moskva 57:76

/Vajt 15 - Šengelija 18/


tagovi

VTB ligaCSKA MoskvaUNIKSDimitris Itudis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara