Pablo Laso i Šarunas Jasikevičijus (©Starsport)
Pablo Laso i Šarunas Jasikevičijus (©Starsport)

Šaras: Kako god da okrenete, Klasiko je vrh evropske košarke; Laso: Pomalo verujem u deža-vi

Vreme čitanja: 4min | sre. 18.05.22. | 14:06

“Tajne? Ne znam o čemu Šaras razmišlja sada... Sigurno će biti nešto novo, videćemo“, kaže strateg Reala

Susret između Efesa i Olimpijakosa ima posebnu težinu iz istorijskog aspekta zbog nategnutih odnosa turskog i grčkog naroda, ali ako zaista razmišljamo o pojmu “evropski klasik“, onda će jedna od prvih asocijacija biti sudar svetova, Madrida i Barselone, Španije i Katalonije. Dva giganta, dva kluba sa najvećim budžetima i ambicijama da uvek budu na vrhu. Ma koje takmičenje da je u pitanju.

Barselona je prvi deo sezone završila ispred konkurencije, kao takva ima ulogu prvog favorita na ovogodišnjem Fajnal foru u Beogradu.

Izabrane vesti

“Iz kojeg god ugla da gledate, susret Barselone i Reala je velika utakmica, a onda još kada je to u polufinale Evrolige. Naš cilj je da se plasiramo u finale, svesni smo prepreke koja nas čeka, ali se nadam da ćemo biti spremni da odgovorimo izazovu“, jasan je Šarunas Jasikevičijus koji je uoči zvanične ceremonije ostao veran tradiciji i svom učitelju Željku Obradoviću ukazao najveće poštovanje dubokim naklonom pred celim košarkaškim svetom.

Barselona i Real su ove sezone već imali okršaja na svim meridijanima, Blankosi su uzeli Superkup Španije, Katalonci su se kasnije okitili Kupom kralja i plej-of ACB lige dočekuju takođe sa prve pozicije. Ko će sada u finale i koliko ovo polufinale može da bude drugačije od svega što smo dosad videli?

“Teško da može da se zaboravi sve ono što je bilo. Da, čeka nas nova utakmica, ali moramo da naučimo iz onoga kroz šta smo prošli ove sezone. Neke utakmice su bile jako efikasne, neke nisu, treba iz svake da izvučemo pouke, biće 0:0 i sve ide ispočetka“, Šarasova je poruka, dok kolega mu Pablo Laso uzvraća:

“Čeka nas drugačija utakmica, nova utakmica. Igrali smo dosta utakmica ove sezone, ali Klasiko je uvek poseban događaj, verujem da će igrači imati posebnu motivaciju. Ne bih bio srećan da sam u nizu od osam pobeda protiv Barselone, a sutra da izgubim. Svaka utakmica je posebna i drugačija, sada gledamo samo na polufinale. Tajne? Ne znam o čemu Šaras razmišlja sada... Sigurno će biti nešto novo, videćemo“.

Laso je sa Real Madridom poslednju evropsku titulu osvojio upravo u Beogradu uprkos tome što su tribine većinski navijale za Fenerbahče Željka Obradovića. Može li ove godine da se dogodi deža-vi situacija?

“Nadam se da ćemo videti deža-vi situaciju, ali naravno ovo je drugi tim u odnosu na 2018. godinu. Ovo je grad u koji volim da dođem, uvek je lepo biti gost Beograda i igrati ovde, uzeli smo poslednju evropsku titulu ovde. Iskreno, malo verujem u deža-vi“, kaže trofejni stručnjak i dodaje:

“Odluke donosim od prvog dana, kada smo se skupili u septembru. Tada ne znam da li će te odluke biti dobre ili loše. Protiv Makabija nismo znali šta nas čeka, ali sada smo fokusirani na ono što nas čeka, ne ono što je bilo“.

Ovog puta Blankosi nemaju igrača poput Luke Dončića da ih nosi do titule...

“Luka je sjajan igrač od momenta kada je došao u Real pre 13 godina, ali pre svega je divna osoba. Kada je odlazio u NBA niko nije sumnjao u njega. On je velika ličnost, ali je i odličan igrač koji može da se adaptira na sve uslove, želim mu sve najbolje“.

Zvanično najkorisniji igrač Evrolige Nikola Mirotić ističe da je Fajnal for poseban turnir u kojem svaki učesnik ima podjednaku šansu da uzme pehar.

“Ne verujem da na Fajnal foru ima favorita. Ne oseća se dodatni pritisak, od prvog dana kada sam došao i obukao ovaj dres znam kakva su očekivanja, šta se traži od mene i nas kao ekipe. Svaki trenutak nam daje novu motivaciju da igramo bolje, da pobeđujemo i budemo uspešni. Ali, moramo da budemo skromni i idemo redom“.

Član idealne petorke i jedan od najboljih defanzivaca Evrope Valter Tavares želi da mu se ponovi 2018. godina, kada je sa Realom u debitantskoj sezoni napravio veliki poduhvat.

“Došao sam u pravom trenutku i osvojio Evroligu. Uvek je lepo biti deo Fajnal fora, boriti se za titulu. Imamo šansu da ponovo osvojimo titulu u Beogradu, ne znam da li je prvi put bila sreća ili ne, ali nadam se da ćemo opet postati šampioni ovde“.

Sudar dva najveća španska kluba na programu je u četvrtak od 21 čas.


tagovi

KK BarselonaKK Real MadridŠarunas JasikevičijusPablo LasoEvroligaF4 Evroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara