Ševon Šilds
Ševon Šilds

Šengelija i Heket promašivali ključne penale, Šilds i Meli odveli Olimpiju do 2-0

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 20:13

Još dva koraka za milanski sastav

Ni drugi put u finalu košarkaši Virtusa nisu uspeli da se domognu brejka protiv Olimpije u Milanu. Imaće tim Serđa Skariola razloga da bude besan na sebe jer je imao savršenu priliku da sa narešenim rezultatom u seriji dođe pred svoju publiku u Bolonju. Takvog raspleta Virtus su skupo koštali neverovatni promašaji sa linije slobodnih bacanja, pa Manekeni tako sada imaju 2-0 pred dvomeč na protivničkom parketu – 79:76 (14:17, 24:18, 19:19, 22:22).

Sve je preduslove imao Virtus da se domogne trijumfa u Mediolanum Forumu. na nešto manje od dva minuta do kraja poveo zahvaljujući jednom pogotku Toka Šengelije sa crte za 73:72, ali su do kraja utakmice mahom viđeni samo promašaji. Tačnije, nijedan pogodak iz igre...

Izabrane vesti

Verovatno prelomnu trojku na utakmici pogodio je Ševon Šilds na minut i po do kraja, na šta je Miloš Teodosić probao da odgovori istom merom, ali bezuspešno. Da stvar bude još gora po goste, Šengelija je ponovo bio neprecizan sa crte, sada kod oba šuta, što je Šilds iskoristio da ponovo kazni i odvede Olimpiju na 77:73 uz 50 sekundi na semaforu. Pred kraj zadrhtala je ruka i Danijelu Heketu, ne i Ajzei Kordinijeu, ali je tada već bilo prekasno pošto je Nikolo Meli na pet sekundi pre kraja pogodio dva penala za pobedu. Teodosić je uz zvuk sirene promašio šut za produžetak...

Definitivno ovo nije bilo veče za našeg asa. Posle odlične partije u prvom meču, sada je ostao na samo po četiri poena i asistencije, ali uz 1/6 za tri. Najefikasniji igrač meča bio je Šilds sa 18 poena, poen manje imao je Šengelija uz pet skokova i četiri dodavanja, dok je Marko Belineli imao 14 poena (4/6 sa distance). Bili Beron i Šabaz Nejpir dodali su po 12 poena.

Treći meč igra se u Bolonji, a duel je zakazan za sredu od 20.30. Finale italijanskog prvenstva igra se na četiri pobede.



tagovi

Virtus BolonjaOlimpija MilanoMiloš TeodosićŠevon Šilds

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara