Janis Sferopulos (©MN Press)
Janis Sferopulos (©MN Press)

Sferopulos: Odgovornost je moja, neću da tražim izgovore u onima koji nedostaju

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.11.23. | 22:44

“Armani je pokazao veliki kvalitet, pokušavali smo da menjamo odbranu, četiri-pet puta smo to radili tokom susreta, ali oni su se svaki put prilagođavali, nalazili su načine da pogađaju, uglavnom za tri i to teške šuteve“

Crvena zvezda su pretrpeli najteži poraz ove sezone, milanska Olimpija je izuzetnom šuterskom predstavom i sa 17 pogođenih trojki uz 63 odsto uspešnosti utišala Beogradsku arenu i crveno-bele ostavila na tri pobede nakon deset kola.

Janis Sferopulos je posle utakmice pokazao samokritičnost i spremnost da preuzme odgovornost za sve što se desilo, apostrofirajući da ne može izgovore da traži u igračima koji nedostaju zbog povreda...

Izabrane vesti

“Olimpija je igrala stabilno sve vreme, mi smo loše počeli i onda smo bili bolji na kraju prvog dela. Na početku drugog smo, nažalost, posle tajm-auta izgubili konce, oni su nastavili da igraju odlično u napadu, imali su sjajan šuterski dan, šutirali 11/13 za tri. Ovo je jako važan trenutak utakmice, promenio je momentum susreta. Pokušali smo da se borimo do kraja, imali smo u igri na šest-sedam minuta do kraja, a onda poslednjih pet minuta smo kolabirali“, rekao je Sferopulos i nastavio:

“Armani je pokazao veliki kvalitet, pokušavali smo da menjamo odbranu, četiri-pet puta smo to radili tokom susreta, ali oni su se svaki put prilagođavali, nalazili su načine da pogađaju, uglavnom za tri i to teške šuteve. Moramo da držimo glavu visoko, da se borimo i dalje, bez obzira gde igramo. To je jedino što možemo. Želeo bih da završim sa činjenicom da nismo pružili radost navijačima, koji su došli da nas podrže, tu su na svakoj utakmici“.

Koliko je kriv trener, a koliko igrači posle ovakvog poraza, pogotovo načina kako je izgubljena utakmica?

“Odgovornost je na treneru, pokušaću da nađem rešenje da ekipa igra bolje. Preuzimam odgovornost“.

Zašto nije bilo Džoela Bolomboja u većem delu drugog poluvremena?

“Počeo je u petorci na startu drugog poluvremena, onda smo menjali odbranu i pokušali da iskoristimo kvalitete Tobija“.

Šta reći o padu koncentracije igrača?

“Nije manjak koncentracije, već manja neodlučnost da se reše neke akcije, nismo znali da li da šutiramo ili dodamo. Nismo imali brza rešenja. Moramo da budemo mnogo spremniji, da budemo agresivniji protiv ovakvih odbrana“.

Adam Hanga i Branko Lazić još su van stroja, da li je istina da je prvi teže povređen?

“Tačno je da imamo neke važne igrače koji su van stroja, ali neću u tome da tražim razloge za naše igre. Imamo dovoljno igrača na raspolaganju i svima verujem, možemo da nadomestimo one koji nisu tu trenutno. Istina je da je Hangina povreda teža, ali ne toliko teža. Biće sa nama u nedelju, a onda ćemo videti, neće biti odsutan još dugo, postepeno će da se priključuje ekipi“.

Može li ovakav poraz može da utiče na samopouzdanje ekipe?

“Ne, znamo da su ovo iskusni igrači. Posle velike pobede i poraza, moraš da budeš spreman da igraš sledeću utakmicu. O tome ćemo da pričamo u svlačionici“.

Sledeći meč Crvena zvezda igra u ABA ligi, u ponedeljak gostuje Krki od 17 časova.


tagovi

Janis SferopulosKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara