Kostas Slukas (Foto: Starsport)
Kostas Slukas (Foto: Starsport)

Slukas ukrao slavu Guduriću i neverovatnom trojkom sa zvukom sirene bacio Fener na kolena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 21:38

Magija iskusnog plejmejkera, Olimpijakos dobio izgubljeno i poveo u četvrtfinalnoj seriji

Kakav meč u Ulker Sports Areni! Fenerbahče je bio na pragu trijumfa posle dvojke Marka Gudurića na manje od četiri sekunde do kraja, ali je Kostas Slukas imao drugačije planove. Ubacio je trojku iz izuzetno teške pozicije i sa zvukom sirene utišao kompletnu istanbulsku dvoranu, koja mu je punih pet godina davala vetar u leđa. Na kraju 72:71 za crveno-bele i 2:1 u plej-of seriji.

Strašna partija iskusnog grčkog plejmejkera, koji je pre šest godina upravo sa Fenerbahčeom seo na krov Evrope i oduševio navijače koje je večeras ostavio bez teksta. Začinio ju je možda i najboljim potezom dosadašnjeg toka sezone u Evroligi. Svakako je stao rame uz rame sa Kevinom Panterom koji je u prvoj utakmici plej-ofa, na sličan način oborio na pleća Real u Madridu.

Izabrane vesti

Okončao je Slukas treću utakmicu u seriji sa bivšim klubom sa 25 poena, šest asistencija i četiri skoka, sve to zaključno sa pobedonosnim šutem. Sakupio je 34 indeksna poena i sve to izveo za nešto više od 23 minuta na parketu. Gađao je 6/6 za dva, 3/6 za tri i 4/4 sa linije penala, postigao 10 poena u odlučujućem periodu... Šta reći osim: "Kapa dole".

Da nije bilo Slukasove strele, večeras bi heroj Istanbula bio Marko Gudurić. Nije odigrao najbolji meč, bio daleko ispod svojih standarda, ali je bio svestan Dimitris Itudis da srpski reprezentativac mora da bude na terenu u odlučujućim momentima - nije pogrešio.

Preuzeo je Marko odgovornost posle kardinalne greške Kostasa Papanikolau (iz čista mira predao loptu rivalu na svojoj polovini), opalio sa poludistance i na četiri sekunde do kraja zatresao mrežicu za 71:69 u korist Fenerbahčea. Bio je to prvi šut koji je ubacio na utakmici (meč okončao sa četiri poena i dve asistencije za indeks tri). Nije se dalo da jedini precizan hitac bude i pobedonosni.

Koliko je utakmica bila izjednačena oslikava se i kroz statistiku. Fener je pogodio 18 dvojki (18/42), Olimpijakos 21 (21/38). Domaćin je ubacio sedam trojki (7/19), gosti šest (6/24). Sa linije penala Itudisova ekipa gađala je 14/15, Barcokasova 12/16... Sastav iz Pireja je bio nešto bolji na skoku (39:33; 11:8 ofanzivni), ali je domaćim imao asistenciju više (17:16), kao i dve izgubljene lopte manje (10:12). Na kraju je razliku napravio genij Kostasa Slukasa, pa će lider Evrolige iz ligaškog dela imati meč loptu za dva dana, na istom mestu.

Slukasa je očekivano ispratio Saša Vezenkov. Nije favorit u MVP trci odigrao kako je Olimpijakos od njega navikao, ipak je bio i dobro čuvan, ali je uspeo da ubaci 17 poena, uključujući i trojku za izjednačenje u poslednjem minutu. Jedino je on uz junaka pobede bio dvocifren kod gostiju, a ostatak ekipe predvodio je Tarik Blek sa devet poena (po dva skoka i asistencije).

U ekipi Fenera je Tajler Dorsi bio rešen da sruši bivši klub. Igrao sjajnom tokom većeg dela utakmice. Ipak, u finišu nije uspeo da pogodi par šuteva, verovatno je i izgoreo u želju, ali je uprkos svemu bio najefikasniji akter domaćeg sastava sa 21 poenom. Sjajan meč odigrao je Tonje Džekiri i ubedljivo dobio bitku pod obručima sa 15 poena i sedam skokova, dok je Nik Kalates pružio još jednu raznovrsnu paritju sa 10 poena, šest asistencija i pet uhvaćenih lopti.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - TREĆA UTAKMICA

Sreda

Žalgiris - Barselona 66:77 /0-3 u seriji/

/Ulanovas 13 - Satoranski, Veseli 14/

Fenerbahče - Olimpijakos 71:72 /1-2 u seriji/

/Dorsi 21 - Slukas 25/



tagovi

Kostas SlukasMarko GudurićKK FenerbahčeKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara