Logo NBA (AFP)
Logo NBA (AFP)

Španska Marka: NBA Evropa "sanja" i Beograd

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 04:59

Prioritet će svakako biti London i Pariz

Vrlo turbulentni dani za evropsku košarku su iza nas i pred nama. Evroliga se žestoko ljulja. Prvo je najavljeno da su dani Đordiju Bertomeu odbrojani na čelu Evrolige, kao i da pojedini klubovi razmišljaju da se privole Fibinim takmičenjima. A onda je došla vest španske Marke koja je istakla da bi NBA mogao da se umeša i da napravi "NBA Evropu".

Marka piše da je NBA liga spremna za takav potez. Bio bi to tektonski poremećaj. Ali, ko bi igrao u NBA Evropi?

Izabrane vesti

Navodno NBA komesar Adam Silver ističe London i Pariz, kao glavne ciljeve NBA. Iako nemaju zvučne klubove niti tradiciju. Oni bi trebalo da budu temelj. Ali... španska Marka spominje i glavni grad Srbije.

"NBA Evropa sanja da ujedini Madrid, Barselonu, Moskvu, Kaunas, Tel Avivi, Beograd, Atinu... Sve", stoji na sajtu renomirane Marke. Da li je Beograd spomenut usled saznanja ili samo predviđanja, možda i letimičnog nabrajanja, ostaje da se vidi. Šta god da je po sredi, naša prestonica ovoga puta nije ostala izostavljena.

Osvajanje evropskog tržišta od strane NBA počelo je još 2011. godine kada je meč NBA lige odigran u Londonu, a onda je slično bilo 2020. godine u Parizu.

Još jedan od koraka koje NBA želi da učini je takozvano "oblikovanje". U NBA ligi se gleda svaki milimetar organizacije. NBA želi da donese takvu filozofiju u Evropu kojoj očigledno toga manjka.

Takođe, postoji ideja, ne potpuno nova, da se igra Ol star utakmica između NBA i ostatka sveta.

Velike promene bi mogle uskoro da uslede… Ulog je budućnost evropske košarke. Da li će nastaviti sama ili pod okriljem NBA? I ako će zajedno sa NBA, kada će se to dogoditi?


tagovi

NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara