Janis Adetokunbo u momentu povrede (©AFP)
Janis Adetokunbo u momentu povrede (©AFP)

Strepi Milvoki, Janisu stradalo koleno, magnetna rezonanca krije odgovor da li je kraj sezone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 08:32

Grčki as doživeo hiperekstenziju levog kolena

Kada se bude podvlačila crta, ova NBA sezona verovatno će ostati upamćena po najvećem broju zvezda sa ozbiljnim povredama. Poslednji u nizu je Janis Adetokunbo koji je četvrtu utakmicu konferencijskog finala protiv Atlante završio ranije zbog povrede koja nije izgledala ni najmanje naivno!

Sve se dešavalo u petom minutu treće četvrtine kada je u skoku pokušao da zaustavi alej-up akciju Hoksa, odnosno Džona Kolinsa za Klinta Kapelu. U doskoku je doživeo hiperekstenziju levog kolena posle čega je pao na parket u ozbiljnim bolovima.

Izabrane vesti

Posle nekoliko minuta ukazivanja pomoći Janisu je brat Tanasis pomogao da ode do svlačionice, a odmah je bilo jasno da se grčki as više neće vraćati na utakmicu.

Jedina pozitivna stvar je ta što je nekoliko trenutaka pošto je izašao sa parketa počeo da hoda samostalno. Doduše, hramljao je, ali to uliva tračak nade da povreda nije ozbiljne prirode.

Izveštaji posle utakmice nisu bili tako optimistični. Naime, američki novinari su posle utakmice objavili da će Janis ubrzo da obavi preglede na magnetnoj rezonanci, a postoji opravdan strah da je za njega sezona gotova! Trener Majk Budenholzer odbio je da spekuliše o stepenu povrede, samo je kratko medijima poručio: “Videćemo sutra“.

“Deluje kao da su im se noge isprepletale u padu. Obojica su se dočekali čudno. To je ono što sam video onako na prvu loptu. Nisam mogao da vidim ništa drugo“, dodao je Budenholzer.

Serija se nastavlja u noći između četvrtka i petka, kada se finalna serija Istoka vraća u Milvoki. Adetokunbo je u četvrtu utakmicu ušao s prosekom od 29,2 poena, 13 skokova i 5,4 asistencije, pa je jasno da je on ključni igrač Baksa za titulu. Milvoki je loše izgledao bez svog najboljeg igrača, čak i kad je on bio na parketu Hoksi su vodili sa 10 razlike. Pošto je napustio parket Džru Holidej je ubacio flouter, posle čega su Baksi tri i po minuta postili. Za to vreme Atlanta je napravila seriju 15:0 što je Hoksima dalo mogućnost da rutinski slave kod kuće bez pomoći svoje prve zvezde Treja Janga kome je stradao skočni zglob.

“Nadam se da nije ništa ozbiljno“, poručio je kratko Kris Midlton posle utakmice, dok je Trej Jang na društvenim mrežama zajedno sa drugim zvezdama NBA lige poslao poruku brzog oporavka Janisu.


tagovi

Janis AdetokunboNBA plej-ofMilvoki BaksAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara