(MN Press)
(MN Press)

Sudije tražile pražnjenje cele hale

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 21:55

Haos u Pioniru

Crne slutnje i osnovane strepnje da se ABA liga neće završiti kako bi košarkaške utakmice trebalo da se završavaju, nažalost su večeras u Pioniru dobile potvrdu. Tenzija koja traje godinama, a koja je kulminirala u ovoj finalnoj seriji i vrhunac doživela u petoj utakmici je donela neslavnu završnicu borbe za titulu.

Posle serije incidenata u drugom poluvremenu, sudije su se i drugi put večeras povukle u svlačionice, a za njima i oba tima. Uslov sudijske trojke da se utakmica nastavi je pražnjenje cele hale.

Izabrane vesti

Situacija je postala dramatična na poluvremenu jer su sudije prilikom ulaska u tinel gađanje nečim sa tribinama. Zahtevale su pražnjenje tog dela tribina i organizator je to ispoštovao. Potom su tribine prokuvale kada je Lesor sa leđa faulirao Davidovca, a sudije su posle gledanja snimka procenile da nije u pitanju nesportska lična greška.

A onda je sve eksplodiralo posle faula Nikole Kalinića nad Matijasom Lesorom. Sa tribina je poletela gomila predmeta ka sudijama i arbitri su odlučili da prekinu meč i povuku se u svlačionice.

Nastala je velika gužva, jer je deo navijača krenuo u pravcu pozicije gde su smešteni ljudi iz Partizana, dok je veliki broj pristalica Crvene zvezde ostao na terenu, što su oni sa tribina pozdravili aplauzima. Dobar deo gledalaca nije želeo da se pomeri sa svojih pozicija neko vreme, ali su policijske snage ubrzale taj postupak.

Dodatni apel za brži izlazak svih navijača došla je od spikera koji je poručio: "Izgubićemo priliku da se borimo za Evroligu ako se ne ispoštuje rok", što je značilo da klub ima određeni vremenski interval da sprovede sve napolje, inače bi se utakmica završila službenim rezultatom.

Samo ukoliko se cela hala isprazni, utakmica će biti nastavljena. A postoji vremenski rok za pražnjenje hale koji Zvezda kao organizator mora da ispoštuje ako želi da se utakmica nastavi.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara