©MN Press
©MN Press

Ta kobna treća četvrtina: Partizan opet ispustio pobedu, sezonu dočekuje sa tri vezana poraza

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 18:00

Završna tri minuta treće četvrtine skupo koštala ekipu Željka Obradovića, Bajernu serijom 18:0 upisao pobedu u meču za treće mesto...

U lošem raspoloženju Partizan Mozzart Bet dočekuje početak nove sezone. U ponedeljak mu na noge dolazi Mornar, ali do tada Željka Obradovića čekaju pune ruke posla, jer je pripremni period okončao neuspešno, trećim vezanim porazom.

Studentski centar ga je tukao u finalu ABA Superkupa, Anadolu Efes u polufinalu memorijalnog turnira Pavlos Janakopulos, a bolji od regionalnog šampiona bio je i Bajern u borbi za treće mesto u Atini - 99:95.

Izabrane vesti

I to opet pošto je ispustio praktično dobijenu utakmicu. U subotu ga je protiv turskog tima trijumfa koštala četvrta četvrtina, danas protiv nemačkog pomračenje u trećoj deonici. Toj kobnoj trećoj deonici tokom koje je često imao problema u prošloj sezoni...

Neobjašnji pad se dogodio u igri crno-belih krajem treće četvrtine, što je ekipa Pabla Lasa i te kako umela da kazni, baš kao i Efes juče. Košarkaši Bajerna su u pomenutom periodu istopili minus 12 i serijom 18:0 na prelazu iz treće u četvrtu deonicu prelomili meč u svoju korist.

Nije Obradoviću pomoglo ni to što je u završih deset minuta na teren poslao kapitena Kevina Pantera i Zeka Ledeja (plan bio da ih odmori budući da su odigrali najviše minuta tokom pripremnog perioda), ali je ekipa ušla u kontraritam i povratka joj više nije bilo...



Košarkašima Partizan Mozzart Beta je vetar u leđa dao Danilo Anđušić, najbolji pojedinac crno-belih u jučerašnjem okršaju sa Efesom, ubacivši dve vezane trojke u uvodna tri minuta utakmice. No, tih "plus osam" ekspresno je istopio Bajern predvođen Karsenom Edvardsom i Silvenom Fransiskom.

Pomenuti dvojac je prvenstveno poenima sa distance držao ekipu Pabla Lasa u životu, pred početak druge četvrtine joj čak doneo izjednačenje, ali je sa tri trojke u drugih deset minuta Alen Smailagić regionalnom šampionu obezbedio pet poena prednosti pred nastavak meča.

Treća četvrtina donela je nastavak revolveraškog obračuna, s tim da je Smailagićevu ulogu iz druge deonice po povratku sa pauze preuzeo Frenk Kaminski i sa tri precizna dalekometna hica doneo maksimalnih 12 poena prednosti. Nije vredelo Lasovim izabranicima ni što se probudio Ajzak Bonga, činilo se da je u tim trenucima prelomio meč u svoju koristi.

Umesto toga, dogodio se ogroman pad u igri ekipe Željka Obradovića. U završna tri minuta je uspeo da preokrene rezultat. Brzih pet poena Andreasa Obsta na koje se nadovezala i trojka Nelsona Vejdemana i Bajern je poveo prvi put još od starta druge četvrtine...

Aktivirao se alarm na klupi Partizana, bio je to jasan znak za Obradovića da neće maksimalno da odmori Pantera i Ledeja. Poslao je dvojicu Amerikanac na parket u završnih deset minuta u nadi da će uspeti da promene tok utakmice, ali kako su do tada bili potpuno van utakmice, nisu mnogo toga uspeli da promene. Nisu oni, ali jeste Džejms Naneli. Najbolji pojedinac u redovima beogradskog tima najzaslužniji je što Bajern nije mogao da se odlepi, sa pet vezanih poena u kratkom vremenskom intervalu čak je na kratko doneo pola koša prednosti Partizanu, ali je poslednju reč imao gorepomenuti Edvards. Sa sedam ubačenih poena u završna tri minuta odbio je nalet šampiona ABA lige, ne dozvolivši mu da prođe nekažnjeno za trominutni pad.

Edvards je meč završio sa 20 poena, koliko je ubacio i Naneli na drugoj strani, s tim što je košarkaš Bajerna šutirao 5/7 za tri poena. Obst je dodao 16, Bonga 11 uz 10 skokova, dok su se u redovima Partizana pored Nanelija istakli još Kaminski sa 15 i Smailagić sa 13 poena.

Podsetimo, Mateuš Ponitka zbog problema sa ramenom nije ni doputovao u Atinu.



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara