Valter Tavares (Reuters)
Valter Tavares (Reuters)

Tavares kompletirao idealnu petorku

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.05.21. | 12:30

Realov džin zasluženo

Evroliga je danas i zvanično kompletirala najbolju petorku za ovu sezonu.


Izabrane vesti

Posle Vasilija Micića, Kevina Pengosa, Vladimira Lučića i Nikole Mirotića, izabran je i najbolji centar. Očekivano, laureat je Valter Tavares. Realov džin je imao još jednu sjajnu sezonu i prvi put u karijeri se našao u idealnoj petrorci elitnog takmičenja. Pretprošle godine je bio u drugoj petorci pošto je Jan Veseli bio najbolji centar.

I ove godine je Čeh iz Fenerbahčea bio najveća konkurencija dugajliji sa Zelenortskih Ostrva ali je Tavares ipak imao bolju sezonu. Po indeksu korisnosti je bio peti u celom takmičenju, iza Džejmsa, Mirotića, Šveda i De Koloa.

Tavaresov indeks korisnosti je u proseku iznosio 08,14, a Veseli je bio iza sa 18,00. Srpski centar Nikola Milutinov je odmah iza njih sa indeksom 17,85. Šteta je što se Milutinov povredio krajem januara i više se nije vraćao na teren, a do tada je imao sjajnu sezonu. Propustio je ukupno 14 utakmica u ligaškom delu sezone i četvrtfinalnu seriju plej-ofa protiv Fenerbahčea.

Sa druge strane, Tavares je odigrao skoro sve utakmice, bio je drugi skakač (iza Milutinova) i ubedljivo prvi bloker takmičenja. Na kraju se mora priznati da je zasluženo osvojio priznanje. Inače, ovo je tek šesti put otkako se biraju idealne petorke (od 2001.) da nema nijednog američkog košarkaša.


tagovi

Valter Tavares

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara