Majk Tobi (©Star Sport)
Majk Tobi (©Star Sport)

Tobi: Odmah sam kliknuo sa Teom, to samo pokazuje koliko je veliki igrač

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.10.23. | 19:04

"Bez obzira što smo odradili samo nekoliko treninga, bili smo povezani na terenu. Nadam se da možemo tu konekciju da podižemo na viši nivo kako sezona bude odmicala", dodao je Amerikanac pred premijeru u Evroligi sa Asvelom

Pobeda nad Igokeom je u arhivi, pred Crvenom zvezdom je prva utakmica u Evroligi. Vraća se Crvena zvezda u Štark arenu, navijači euforično iščejuju novi početak evropske avanture, a u goste stiže Asvel (TV Sportklub, 19.00).

Crveno-beli spremno čekaju premijeru u elitnom takmičenju, a Nemanja Nedović upozorava da Asvel nije rival za potcenjivanje.

Izabrane vesti

“Dolazi nam u goste ekipa koja je jako moćna, koja ima veoma iskusne igrače na evroligaškom nivou. Neće biti nimalo lako. Igra im se zasniva na dvojcu De Kolo – Lovernj, to im je najveća opasnost. Imaju i izuzetno visokog igrača u Falu. Čeka nas iscrpljujuća utakmica, ali dobro smo radili ove nedelje i spremni smo za ono što nas čeka“, rekao je Nedović

Čeka se puna Beogradska arena na otvaranju sezone.

“Biće to motiv više za nas, ali moramo da ostanemo fokusirani na teren, da na nas ne utiče euforija navijača. Svi znamo da to može lako da krene u pogrešnom smeru. Pun fokus na teren, pa sve ostalo“.

Crvena zvezda je navikla na parket, koševe i ambijent u dvorani Aleksandar Nikolić, koliko je ekipa uspela da oseti Arenu?

“Uradili smo juče i danas trening, ali dobro... Koševi su isti, teren isti... Samo treba da se fokusiramo na utakmicu, da ne gledamo šta se dešava van parketa“.

Kakav je utisak posle utakmice sa Igokeom u Laktašima, deluje da se ekipa sve više uigrava?

“Prva utakmica je bila sa tenzijom, bili smo malo stegnuti na početku. I dalje nismo uigrani. I dalje ne znamo gde smo sa snagom u odnosu na ostale ekipe. Sve je to prirodno. U nastavku je bilo dosta bolje i iz te utakmice nosimo pozitivan utisak zbog tog drugog poluvremena. Pokušaćemo da to prenesemo na meč sa Asvelom, da iskoristimo iskustvo i dodatno uigramo nove igrače“.

Nedović kaže da će gledati meč Crvene zvezde u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa na TV i da očekuje pobedu, dok Majk Tobi kaže da je jako uzbuđen što ga čeka novi početak u Evroligi.

“Znamo da svi jedva čekaju da utakmica protiv Asvela krene, da su navijači takođe nestrpljivi. Odmah igramo pred našim pristalicama, očekujemo veliku podršku. Čeka nas teška utakmica protiv fizički jako dobre ekipe. Uvek postoji mali pritisak kada igrate prvu utakmicu u sezoni, ali istovremeno znamo da treba da budemo fokusirani na plan koji smo spremili, da treba da iskoristimo činjenicu da igramo kod kuće“.

To što će na tribinama biti preko 18.000 navijača velika je stvar za ekipu.

“To može samo dodatno da nas motiviše. Svi smo jako uzbuđeni, pogotovo što ćemo imati toliko gledalaca uz sebe. Treba da iskoristimo tu energiju da nas pogura napred, ne smemo da budemo previše uzbuđeni, već da ostanemo smireni i pokažemo naše vrline kako bismo došli do pobede“.

MajkTobi ističe da nije stigao da priča sa Lukom Dončićem o tome da li će da gleda utakmicu, a posle zvaničnog debija u crveno-belom zadovoljan je onim što je pokazao.

“Veliki kredit ide Milošu Teodosiću sa kojim sa kliknuo odmah, to samo pokazuje koliko je veliki igrač. Bez obzira što smo odradili samo nekoliko treninga, bili smo povezani na terenu. Nadam se da možemo tu konekciju da podižemo na viši nivo kako sezona bude odmicala“.

Na pitanje da li je lakše raditi sa Lukom ili Teom Amerikanac sa slovenačkim papirima odgovara:

“Već su počela poređenja (smeh). Obojica su sjajni igrači, pravi plejmejkeri. Sa Lukom sam igrao mnogo više nego sa Milošem, tako da moram da dam kredit Luki“.

Asvel je poražen od Sen Kventina u francuskom prvenstvu, koliko to može da bude zamka za predstojeći susret?

“Oni su odmarali neke momke, spremali su se za Evroligu. Igraju fizičku košarku, biće jako teško igrati protiv njih. Za nas je važno da ostanemo fokusirani na naše kvalitete i da ih iskoristimo kako bismo ostvarili dobar rezultat“.



tagovi

KK Crvena zvezdaMajk TobiNemanja NedovićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara