Dejan Radonjić i košarkaši Crvene zvezde (©MN Press)
Dejan Radonjić i košarkaši Crvene zvezde (©MN Press)

U Crvenoj zvezdi kuju plan za osvetu: S Baskonijom jedan od retkih mečeva u kom nismo imali šansu

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 20:02

Dejan Radonjić i njegovi igrači željni da poprave utisak protiv tima iz Vitorije

Novembarski okršaj sa Baskonijom nije dobro prošao po košarkaše Crvene zvezde. Iz Španije su se vratili ubedljivo poraženi - 74:93, ali uoči novog duela veruju da su spremni za osvetu.

Crveno-beli i tim iz Vitorije ponovo će se sastati u četvrtak od 19 časova u hali Aleksandar Nikolić, u meču 28. kola Evrolige koji Crvena zvezda dočekuje s učinkom osam pobeda i 12 poraza, a gosti sa sedam pobeda i 14 poraza.

Izabrane vesti

Pobeda nad Fenerbahčeom ulila je samopouzdanje izabranicima Dejana Radonjića i pokušaće to da iskoriste za još jedan pozitivan ishod. Dodatan motiv daje im želja da poprave utisak iz prvog meča sa španskim timom.

"Čeka nas opet veliko iskušenje, iza nas je veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu. Sada nas čeka Baskonija, ekipa koja nas je nadigrala u prvom meču i to je jedna od retkih utakmica gde realno nismo imali šansu. Odigrali su jako dobar meč, pa i sinoć su pokazali da igraju dobro i da su dobili Makabi u Tel Avivu ne bi bilo nezasluženo. Moramo biti spremni da odigramo meč na visokom energetskom nivou kako bi se nadali nečemu, a u odbrani da pokažemo dosta toga. Baskonija je ekipa koja ima individualni kvalitet, imaju veliki broj poena u rukama, zato timska odbrana mora da bude dobra, ali moramo i na drugoj strani da budemo dobri kako bi došli do rezultata i to uz veliku podršku naših navijača koji nam mnogo znače", izjavio je Dejan Radonjić.

Ognjen Kuzmić se, takođe, nada boljem ishodu nego u Vitoriji.

"U prvoj utakmici protiv ekipe Baskonije nismo se baš proslavili. Ovoga puta igramo pred našom publikom, pred našim navijačima. Imali smo par dana da se osvežimo i pripremimo za ovu utakmicu. Izuzetno je važna podrška navijača, mnogo nam znači to u svakoj utakmici. Idemo da odigramo najbolje što možemo i nadamo se najboljem".

Stefan Lazarević je istakao da crveno-beli ovaj put neće imati problem sa povredama.

"Dolazi nam ekipa koja nas je u prvom delu ubedljivo porazila, mi smo imali svojih problema, oni su u tom trenutku doživeli promenu trenera i ta odlična utakmica sa njihove strane očigledno je bila pozitivna reakcija. Što se tiče povreda mi se danas nalazimo u mnogo stabilnijoj situaciji, a prvu utakmicu i taj poraz svakako ćemo iskoristiti kao motiv kako bismo odigrali dobro i došli do rezultata. Očekuje nas serija evroligaških utakmica kod kuće, nama je bitno da održimo stabilnost rostera, idemo od utakmice do utakmice, počeli smo od Fenera, prelomilili smo tu utakmicu u teškoj završnici i taj meč i način kako smo pobedili je i svojevrsni podstrek i motivacija za dalje utakmice", rekao je Lazarević.



tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara