Saša Obradović (MN press)
Saša Obradović (MN press)

U Monaku ne kriju: Glavni cilj je stalna licenca i deonice Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 16:08

Klub iz kneževine spremio budžet od oko 20.000.000 evra

Monako iz dana u dan nastavlja da sklapa timski mozaik za sledeću sezonu. Treneru Saši Obradoviću, Majku Džejmsu, Donti Holu i Alfi Dialu, zasad su se pridružile novajlije Eli Okobo, Džordan Lojd, Džon Braun i Džeron Blosomgejm. Prema pisanju Monaco Tribune, klupski budžet u predstojećoj sezoni bi trebalo da bude oko 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

"(Vlasnik kluba) Aleksej Fedoričev je u potpunosti posvećen projektu i spreman je da poveća svoj finansijski doprinos. Ogromnu podršku nam daje i Vlada Monaka, ali prema pravilima finansijskog fer-pleja Evrolige, akcionari klubova ne mogu da ubrizgavaju više od 50 odsto ukupnog budžeta. Zbog toga radimo na stvaranju odeljenja za komercijalne operacije čiji će cilj biti povećanje prihoda kluba. Tokom proteklih 12 meseci, od 'bez imena' tima postali smo kandidati za Fajnal-for. Naša epska četvrtfinalna borba protiv Olimpijakosa izazvala je veliko interesovanje u Francuskoj i širom Evrope. Prema najnovijim izveštajima potrošača, Monako je postao najpriznatiji košarkaški brend u Francuskoj, ispred Asvela i Limoža", kaže generalni direktor Monaka Aleksij Jefimov.

Kneževski klub ne krije da ne želi da igra samo dva leta u Evroligi, nego namerava se trajno nastani u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

"Glavni cilj je da postanemo deoničari Evrolige, ali prvo ćemo da se približimo vajld karti tokom nekoliko godina. Zato moramo da pokažemo da je Monako čvrst i održiv projekat sa vizijom dugoročnog razvoja sporta, privrede i infrastrukture. U septembru ćemo moći da dočekamo navijače u hali od 5.000 mesta, čime ćemo izbeći bilo kakav sukob sa minimalnim kapacitetom koji zahteva Evroliga. Vlada Monaka čini prava čuda."

Jefimov ne sumnja da će igračke ciljeve ostvariti sa srpskim stručnjakom koji je nedavno produžio ugovor na još tri sezone:

"Imamo potpuno poverenje u Obradovića. Ovo je već drugi put da je preuzeo ekipu tokom sezone i uspeo da preokrene situaciju na pozitivan način! Potpuno je vezan za tim i Kneževinu Monako. Saša ima crveno-belo srce i dušu Monaka."


tagovi

KK MonakoSaša ObradovićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara