undefined
undefined

Veliki vodič – ko sve neće igrati u nastavku NBA sezone i koje ekipe su najviše oštećene

Vreme čitanja: 9min | pet. 24.07.20. | 13:13

Pročitajte dobro pre popunjavanja tiketa

NBA liga je pred vratima. Sezona se službeno nastavlja za tačno šest dana, a prve pripremne utakmice su odigrane, pa smo mogli da vidimo i neke zanimljive, nove postave na parketu. Nastavak sezone biće obeležen izostancima pojedinih igrača, a mi smo vam pripremili detaljan vodič kroz sve 22 ekipe u kojem smo naveli sve igrače koji nedostaju, odnosno koji su upitni za nastavak sezone.

 ISTOČNA KONFERENCIJA

Izabrane vesti

 BOSTON SELTIKS

Boston trenutno nema nikakvih problema s izostancima igrača, ali će imati. Naime, Gordon Hejvard je već najavio kako će u septembru napustiti 'balon' u Orlandu kako bi bio sa svojom ženom prilikom dolaska na svet njihovog četvrtog deteta. Hejvard je rekao kako je to mnogo važnije od košarke, a njegov odlazak u Indijanapolis, gde mu je porodična kuća, znači da će propustiti nekoliko utakmica – osim prisustva na porođaju, kada se vrati, moraće u karantin koji traje četiri dana ako nema simptome korona virusa. Osim Hejvarda, istu odluku je doneo i Vinsen Poire, koji takođe treba da dobije dete u septembru, ali on nije toliko važan za Bostonovu rotaciju.

 BRUKLIN NETS

Kada je cela situacija s korona virusom počela, navijači Bruklina su se zanosili idejom da će za kraj sezone biti spreman i Kevin Durant. Međutim, ne samo da od toga neće biti ništa, a Durant je odmah kada se ta vest pojavila rekao da nema šanse da zaigra pre početka sledeće sezone, nego je Netse Covid-19 najviše i oslabio. Čak devet igrača Bruklina bilo je pozitivno na ovaj virus, a deo njih neće ni igrati u Orlandu. Doduše, možda bi to bilo drugačije da se klub postavio tako kao da mu je kraj ove sezone važan, ali nije. Kada je postalo jasno da zbog povrede u Orlandu neće igrati ni Kajri Irving, onda je i svima ostalima bilo lakše da otkažu ostatak sezone. Tako su zbog virusa otkazali Deandre Džordan, Spenser Dinvidi, Tajron Prins, pa i Majkl Bizli, koji je trebalo da bude zamena na rosteru. Dodajte i rukija Nikolasa Klekstona, koji ima povredu ramena, te Vilsona Čendlera, koji je među prvim NBA igračima odlučio da neće igrati u nastavku sezone, i dobićete čak osam igrača Bruklina koje nećemo videti u Orlandu. Kada je već tako, onda je jasno da Netsi neće imati nikakve ambicije za neki veći rezultat, a ove utakmice će iskoristiti za još jedan pregled mlađih igrača koji su u ekipi, ali i prilika da se nametnu igrači poput Džamala Kroforda, Tajlera Džonsona i Krisa Kijoce, koje su Netsi potpisali samo radi Orlanda.

INDIJANA PEJSERS

 U jednom trenutku je Viktor Oladipo najavio kako neće učestvovati u Orlandu, ali nakon što je odradio nekoliko treninga u kojima je video da je spreman za igru na najvećem nivou, ipak je promeneo odluku. Nije još službeno potvrđeno da će igrati, ali svi NBA analitičari smatraju da će on pomoći svojoj ekipi da dođe do šta boljeg rezultata u Orlandu. Indijana ima drugi problem – povredu Domantasa Sabonisa koji se bori sa plantarnim fascitisom, ozledom pete koja je česta kod košarkaša i koja zahteva puno odmora. A vremena za odmor više nema. Sabonis sigurno neće igrati pripremne utakmice, a verovatno će propustiti i prvih par mečeva na početku nastavka sezone.

 MAJAMI HIT

Ekipa s Floride nema važnijih izostanaka. Doduše, Bem Adebajo i Kendrik Nan su se priključili ekipi puno kasnije, a iako nikada nije službeno rečeno, sumnja se da su bili pozitivni na korona virus. No, sada su s timom, a očekuje se da će biti potpuno spremni za početak sezone kojeg možda propusti Derik Džons, za kojeg je potvrđeno da ima koronu.

 MILVOKI BAKS

 U Milvokiju imaju problem s Erikom Bledsoom, koji je bio pozitivana na Covid-19, ali se on priključio ekipi u Orlandu i sada se nalazi u obaveznom karantinu. Trener Majk Budenholzer je novinarima rekao kako misli da će Bledso biti spreman za otvaranje nastavka sezone, a moguće je da propusti deo utakmica. Na Covid-19 je pozitivan i Pet Konohton, a on se još nije pojavio u Orlandu.

 ORLANDO MEDŽIK

 Kod njih se s korona virusom borio Markel Fulc, ali se on vratio treninzima i trebalo bi da bude spreman za početak sezone. Problema s povredama imaju Džonatan Ajzak i Al-Faruk Aminu, a dok bi Ajzak trebalo da bude spreman za službene utakmice, situacija s Aminuom je malo drukčija jer još nije jasno u kojoj je situaciji njegovo koleno. Bilo je sumnji i oko povratka Evana Furnijera, koji je imao povredu lakta, ali on je igrao u pripremnoj utakmici protiv Klipersa i jasno je da će biti u ekipi kada krenu i „prave” utakmice.

 FILADELFIJA 76ERS

 Filadelfija nema nikakvih problema s izostancima. Doduše, Rajan Brokhof neće igrati u Orlandu zbog činjenice da mu je supruga bolesna od korona virusa, ali on ionako nije bio u ekipi u prvom delu sezone. Siksersi su ga potpisali na 'two-way' ugovor, ali on je odmah i raskinut.

 TORONTO REPTORS

 Nikakvih problema, izostanaka ni povreda nema. Toronto je spreman za nastavak sezone - teško će obraniti naslov, ali će sigurno biti jako nezgodni protivnici.

 VOŠINGTON VIZARDS

 Navijači Vizardsa su se potajno nadali da bi u Orlandu mogli da vide i Džona Vola, ali ne samo da se to neće dogoditi, nego u nastavku sezone neće biti ni Bredlija Bila. On je odlučio da će radije iskoristiti vreme da zaleči povredu ramena, nego da učestvuje u nastavku sezone. Pre njega je odluku o neigranju doneo i Davis Bertans, koji ne želi da rizikuje neku povredu pre nego bi sledećim ugovorom trebalo da naplati sve dobre igre na početku sezone. Bez njih dvojice Vizardsi, koji su ionako u Orlandu jer imaju samo teoretske šanse za plej-of, te teoretske šanse smanjuju na jako mali procenat. Uz ovu dvojicu, pitanje je hoće li igrati i Geri Pejton II, koji je bio pozitivan na Covid-19, a još jedan igrač koji je bio pozitivan, Tomas Brajant, igrao je u prvoj pripremnoj utakmici, pa je jasno da se potpuno oporavio.

 ZAPADNA KONFERENCIJA

 DALAS MAVERIKS

 Dalas ima problema s povredama rotacijskih igrača, pa tako u Orlandu neće igrati Dvajt Pauel, Dželen Branson i Kortni Li, ali o njihovim izostancima su u redovima Maveriksa znali već dugo. Trej Burk se borio s korona virusom, a iako su mu poslednji testovi negativni, još uvek nije s ekipom. Majl Kid-Gilkrajst ima zdravstvenih problema, a iako se jedno vreme spominjalo kako Tim Hardavej ne želi da igra u ovakvom nastavku sezone, on je ipak u Orlandu, pa Maveriksi mogu da računaju i na svoju treću opciju.

DENVER NAGETS

 U Denveru imaju puno malih problema, ali do početka sezone bi sve trebalo da bude u redu. Nikola Jokić se malo kasnije priključio timu, ali je igrao u sinoćnjoj prvoj pripremnoj utakmici koju su propustili Džamal Mari, Vil Barton, Geri Heris i Tori Krejg. Iako iz Denvera nije nikada službeno potvrđeno koji su njihovi članovi bili pozitivni na Covid-19, činjenica je da su oni morali da zatvore svoje treninge pre dve nedelje. Tada je samo rečeno da su četiri testa bila pozitiva, a s obzirom da su Heris i Krejg došli u Orlando nakon ostatka ekipe, vrlo je izvesno da su oni bili zaraženi. Treći igrač koji je sumnjiv je Majkl Porter koji se još nije priključio ekipi, ali uskoro trebalo.

 HJUSTON ROKETS

 Rasel Vestbruk je bio pozitivan na Covid-19, ali ga je preboleo, te bio u obaveznom karantinu po dolasku u Orlandu i prekjuče se prvi put pojavio na treninzima. Roketsi su u svojim redovima imali i čoveka koji nije poštovao pravila u Orlandu, Bruna Kabokla, pa je morao u novi karantin, a za nastavak sezone će biti spreman i Luk Mba a Mute, kojeg su u Hjustonu potpisali upravo za ovaj nastavak sezone.

 LOS ANĐELES KLIPERS

 Iako je u jednom trenutku izgledalo kao da Klipersi neće imati nikakvih problema oko ekipe za nastavak sezone, dosta toga se zakomplikovalo poslednjih dana. 'Balon' u Orlandu su napustili Patrik Beverli i Montrezl Herel, a oba igrača su to uradila iz porodičnih razloga i nije sigurno kada će se vratiti u Orlando, a kada se i vrate, moraće u obavezni karantin. Isto tako, s ekipom još uvek nisu Ivica Zubac i Lendri Šame, a Džamajkl Grin je došao dosta kasnije. To sve znači da bi Klipersi u prvoj nedelji službenih utakmica mogli da budu dosta oslabljeni, ali njima je ionako važan samo plej-of i borba za prvaka.


LOS ANĐELES LEJKERS

 Lejkersi su ostali bez dva dosta važna igrača na bekovskim pozicijama - Ejveri Bredli je bio jedan od onih košarkaša koji je bio najglasniji protiv nastavka sezone, pa je odlučio da u Orlandu i ne igra, a Rejdžon Rondo je zadobio povredu zbog koje će propustiti šest do osam nedelja. To znači da će Lebron Džejms i Entoni Dejvis mnogo više morati da računaju na Kentavius Kaldvel-Popa, a došao je i Džej-At Smit. Od ostalih vesti treba da istaknemo da Markif Moris još nije s ekipom u Orlandu, ali on nije pozitivan na Covid-19 i uskoro se očekuje na Floridi. Tamo je i Dvajt Hauvard koji je dugo pričao kako verovatno neće u Orlando, ali je ipak došao.

 MEMFIS GRIZLIS

 Džastis Vinslou baš nema sreće. Od kada je došao u Memfis u trejdu iz Majamija, borio se s povredom i nije igrao u novom klubu. To je trebalo da uradi sada u Orlandu, ali se ponovo povredio i neće igrati ove sezone. Ostalih izostanaka nema.

 NJU ORLEANS PELIKANS

 Kod njih je jedino pitanje šta će se dogoditi sa Zajonom Vilijamsonom, odnosno kada će se on vratiti u Orlando. On je bio s ekipom u 'balonu', ali je iz njega izašao pre nekoliko dana iz porodičnih razloga. Kako je to običaj u Americi, kada su takvi razlozi u pitanju, nikakvih vesti o celoj priči nema, a ne zna se ni kada bi on mogao da priključi ekipi. Imali su Pelikansi i nekih manjih problema s povredama drugih igrača, ali svi su spremni.

 OKLAHOMA SITI TANDER

 Denis Šreder je s ostatkom ekipe u Orlandu, ali će napustiti 'balon' u avgustu kako bi bio uz ženu na rođenju njihovog drugog deteta. Osim toga, Oklahoma nema nikakvih izostanaka. Za nastavak sezone trebalo bi da bude spreman i Andre Roberson, koji se dugo mučio s povredom kolena.

 FINIKS SANS

 Keli Ubre je s ekipom u Orlandu, ali je vrlo verovatno da on neće igrati u nastavku sezone zbog povrede kolena. S ekipom još uvek nisu Eron Bejns, Eli Okobo i Džejlen Lekve - dok su Okobo i Lekve odsutni zbog privatnih razloga, Bejns je bio pozitivan na Covid-19 i sada čeka da prođe ceo protokol kako bi mogao da se priključi ekipi. Nešto kasnije je došao i Riki Rubio, ali on će biti spreman za službeni nastavak sezone.

 PORTLAND TREJL BLEJZERS

 Trevor Ariza je među prvima otkazao nastup u Orlandu i to zbog privatnih, obiteljskih razloga. Ostatak ekipe je spreman, a Portland je i profitirao zbog odlaganja prvenstva jer su ozdravili Jusuf Nurkić i Zek Kolins, pa će Blejzersi sada imati sjajnu rotaciju pod košem. Isto tako, Karmelo Entoni fizički izgleda sjajno i Portland se nada nekom iznenađenju u Orlandu. Rodni Hud je daleko od parketa nakon teške povrede Ahilove tetive.

SVE KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA PRVE MEČEVE NBA LIGE

 SAKRAMENTO KINGS

 U Sakramentu su se opasno borili s Covidom-19. Pozitivni su bili Badi Hild, Džabari Parker, Herison Barns i Aleks Len, a od njih trojice Barns se još nije priključio ekipi, ali uskoro bi trebalo. Problem za Kingse je i činjenica da je Marvin Begli Rišon Holms, povredio desnu nogu, te napustio Orlando i neće igrati u nastavku sezone. Problema s povredom je imao i Dieron Foks, ali on je sada dobro. Posebna priča je koji je prekršio pravila ponašanja u Orlandu pa je ponovo morao u karantin.

 SAN ANTONIO SPARS

 Oni su svoje ambicije precrtali kada je odlučeno da će Lamarkus Oldridž obaviti operaciju desnog ramena i propustiti nastavak sezone. Njemu se priključio i Trej Lajls, koji takođe ima problema s povredom, pa ni on neće igrati u Orlandu. Problema s Covidom-19 u San Antoniju nisu imali.


 JUTA DŽEZ

 Slično kao i kod San Antonija, ali kod njih je u glavnoj ulozi Bojan Bogdanović. Hrvatski reprezentativac je odlučio da operiše zglob desne ruke i neće igrati u nastavku sezone. Juta trenutno osim njega nema nikakvih problema s povredama i Covidom-19, ali biće zanimljivo da vidimo kako će na terenu funkcionisati Rudi Gober i Donovan Mičel koji nemaju baš najbolje odnose nakon početka cele priče s korona virusom.

Piše: Emir Fulurija


tagovi

Bojan BogdanovićKevin Durant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara