Ognjen Dobrić (©Starsport)
Ognjen Dobrić (©Starsport)

Veliko pojačanje za Srbiju – Ognjen Dobrić u avionu za Njukasl

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 09:08

Uslovi nisu idealni, ali ovo je već dobra vest

Konačno malo dobrih vesti za selektora Svetislava Pešića. Posle silnih otkaza iz objektivnih okolnosti jedno „pojačanje“ za reprezentaciju Srbije pred meč sa Velikom Britanijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ognjen Dobrić će izvesno biti u avionu koji danas leti za Njukasl.

Podsetimo, košarkaš Crvene zvezde je u duelu sa Zadrom doživeo manju, ali neugodnu povredu u predelu stopala zbog koje nije trenirao sa reprezentacijom u utorak. Međutim, dodatni pregledi su pokazali da Dobrić nije značajnije ugrožen i da sme da pomogne ekipi u borbi za Mundobasket.

Izabrane vesti

Vrlo bitna stvar, jer Orlovi su svakako hendikepirani. NBA igrača, to se već podrazumeva, nema u Fibinim prozorima, retki su i evroligaši, a otkazi su se ređali i kada je selektor Pešić objavio spisak od 24 imena na koje računa. Dozvole da zaigraju nisu dobili Nikola Kalinić i Vanja Marinković, Nemanja Nedović je sam rekao da se dogovorio da preskoči samo put u Njukasl, a da bude tu za okršaj sa Turskom, Balša Koprivica je doživeo prelom kosti šake, a na kraju je otpao i Dejan Davidovac.

Dobrićev nastup dobija na značaju. On je poslednji put dres Srbije nosio u spektaklu sa Grčkom u Beogradskoj areni, na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket. Bio je na klupi protiv Turske u Istanbulu, ali nije ulazio u igru. Nije se našao na konačnom spisku putnika za Prag, mada je ostao sa ekipom do samog kraja.

Srbija sa Velikom Britanijom igra u petak od 20 sati.



tagovi

Ognjen Dobrićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara