Leo Vesterman iz perioda u Partizanu (©MN Press)
Leo Vesterman iz perioda u Partizanu (©MN Press)

Vesterman veruje u crno-bele: Nadam se da će osvojiti Evroligu, tako bi legenda o Željku postala još veća

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.04.23. | 17:31

"Već mogu da zamislim način na koji bi Beograd to proslavio. To je nešto što treba doživeti", rekao je nekadašnji košarkaš Partizana

Plej-of Evrolige samo što nije, a Leo Vesterman, bivši košarkaš Partizana, dao je svoju prognozu pred početak finalnih borbi. I sigurno izmamio osmehe na licima navijača crno-belih. U razgovoru za Basket News, francuski košarkaš nije krio kako bi voleo da vidi ekipu Željka Obradovića na krovu Evrope.

Aktuelni košarkaš španskom Monbus Obradorija priznao je u startu da najradije ne bi prognozirao i da mu je teško da ostane objektivan, pa je na kraju i bilo za očekivati da, makar u svojim predikcijama, postavi beogradski klub na tronu.

Izabrane vesti

Vesterman se prvo osvrnuo na duel sa Realom, koji crno-bele očekuje za pet dana.

"Probaću da ostavimo emocije po strani, ali opet, realnost je da Partizan igra sjajno u poslednje vreme. Mislim da je u Štark areni samo Barselona slavila u poslednje vreme. Tako da će to biti veliki izazov za Real. Mogu da zamislim da Partizan dobije jednu utakmicu u Madridu, ali opet nikad ne znate sa Realom. Muče se, pokušavaju da pronađu ritam i bore se do poslednjeg trenutka. Teško je izostaviti Madrid sa fajnal fora, jer su i dalje sjajan, iskusan tim, ali zbog načina na koji Partizan trenutno igra i podrške koju ima, vidim da će pobediti 3:2. Sve četiri serije će biti sjajne za gledanje, kao ljubitelj košarke vrlo sam uzbuđen zbog toga i nadam se da će se što više duela odlučivati u petoj utakmici. Verujem da će se duel Partizana i Reala rešavati u petom meču i da će Partizan da prođe dalje", rekao je Vesterman za Basket News.

Pored Partizan Mozzart Beta, 30-godišnji košarkaš na Fajnal foru vidi još Olimpijakos, Monako i Barselonu, koja bi mogla da bude potencijalni rival u polufinalu u slučaju da prethodno savlada drugog španskog giganta.

"Fajnal for je jedna utakmica i svašta može da se desi. Iskreno se nadam da će se Monako i Partizan naći u finalu, ali ne bih ništa da prognoziram, jer znam koliko je teško dobiti te utakmice. Siguran sam da će Majk Džejms probuditi u plej-ofu i zbog toga se ne plašim za Monako. S druge strane, Partizan – Barsa u Kaunasu, Željko protiv Šarasa, učitlej protiv učenika, razumete šta hoću da kažem. Bilo bi lepo to gledati.“

Smatra Vesterman da bi tako Željko Obradović na najbolji mogući način zatvorio krug koji je otvorio još 1992. godine na istom mestu.

"Kao što rekoh, ne bih da prognoziram, ovo kažem pristrasno, jer svi znaju da je Partizan klub koji volim najviše na svetu. Nadam se da će Monako i Partizan igrati u finalu i da će Partizan osvojiti Evroligu. Bila bi to neverovatna priča. Željko je isto to uradio pred 30 godina, ispisao je 'priču o Pepeljugi' sa timom koji niko nije očekivao na Fajnal foru. Legenda o Željku postala bi još veća i već mogu da zamislim način na koji bi Beograd to proslavio. To je nešto što treba doživeti", zaključio je Vesterman.

Podsetimo, Vesterman je u Partizan stigao iz Asvela 2012. godine i među crno-belima se zadržao dve sezone, posle čega je nastupao još za Limož, Žalgiris, moskovski CSKA, Fenerbahče, Barselonu i Monako pre nego što je stigao u Obradorio.



tagovi

Leo VestermanPartizan Mozzart BetFajnal ejtEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara