Dimitris Itudis (©Star Sport)
Dimitris Itudis (©Star Sport)

Vreme za promene: Dogovor postoji, Fenerbahče čeka Dimitrisa Itudisa

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 19:21

Grčki stručnjak prvo mora da završi sezonu sa moskovskim CSKA

Aleksandar Đorđević neće nastaviti saradnju sa Fenerbahčeom, novi trener nekadašnjeg šampiona Evrope postaje Dimitris Itudis.

Ovakav rasplet prvo su najavili ugledni grčki portal Sport24 i Eurohoops, predsednik Fenera Ali Kodž je potvrdio da nekadašnji selektor Srbije završava svoj trenerski mandat na kraju sezone, a sa Bosfora stižu informacije da je dugogodišnji asistent i kum Željka Obradovića dogovorio lične uslove saradnje sa novim klubom. Fenerbahče će sada čekati Itudisa da prvo završi sa obavezama u moskovskom CSKA, pre nego što započne saradnju.

Izabrane vesti

Fenerbahče se sprema za potpunu rekonstrukciju tima, a sve počinje od novog trenera. Ali Kodž je nedavno poručio da je klupski budžet "nikad manji", a takođe je naglasio da će o statusu dvojice najboljih igrača Jana Veselog i Nanda de Koloa odluku doneti novi trener mada obojici ugovor ističe na leto. To jasno ukazuje da će Fenerbahče okrenuti potpuno novi listi i da će Itudis započeti ne samo temeljnu rekonstrukciju već i potpuno novo poglavlje u klupskoj istoriji.

03.00: (1,40) Golden Stejt (14,0) Dalas (3,35)

Itudis je na klupi moskovskog CSKA proveo poslednjih osam godina sa kojim je osvojio dve evropske krune. Jedan od bitnijih razloga odlaska grčkog stručnjaka iz Moskve je embargo uveden na učešće ruskih klubova u Evroligi zbog rata u Ukrajini. CSKA je ove godine već izbačen iz takmičenja zajedno sa Uniksom i Zenitom, ali kako ima vlasnički udeo u Evroligi klub je suspendovan što znači da će zaigrati ponovo u eliti onog trenutka kada se sankcije ukinu. Međutim, nije realno da se to dogodi ove godine, pa će CSKA verovatno propustiti takmičarsku 2022/23, zbog čega je najavljen odlazak praktično svih važnih karika u timu. Podsetimo, za Nikolu Milutinova pisalo se da ga traži Virtus iz Bolonje.

Fenerbahčeu će Itudis biti treći šef stručnog štaba u poslednje dve godine. Po prekidu sezone zbog korone marta 2020. godine klub je napustio Željko Obradović, koga je nasledio Igor Kokoškov. Posle jedne sezone došao je Saša Đorđević, ali je klupski vrh odlučio da napravi još jednu promenu.


tagovi

Dimitris ItudisAleksandar ĐorđevićKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara