Tristan Vukčević (©MN Press)
Tristan Vukčević (©MN Press)

Vukčević uhvatio zalet sa 16 poena, Partizan uz +53 do polufinala, Borcu ostaje uspomena na petak u Nišu

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.02.22. | 22:37

Parni valjak zakazao novo odmeravanje snaga protiv FMP, Zemunci se okreću doigravanju u Drugoj ligi

Četvrtfinale ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća završilo se bez iznenađenja. Posle sigurnog trijumfa FMP nad Borcem iz Čačka, Partizan je bez problema izašao na kraj sa drugim Borcem, drugoligašem iz Zemuna - 101:48 (22:12, 25:18, 26:9, 28:9).

Očekivano, bez preteranog utroška energije. Bila je to prava prilika za Parni valjak da se razigra i aklimatizuje na uslove u niškom Čairu pred duel sa Panterima protiv kojih su u Železniku pre šest dana odigrali tesnu i neizvesnu utakmicu do poslednjeg minuta, pre nego što je Dalas Mur doneo pobedu. Nije bilo Matijasa Lesora zbog blago povišene temperature u danima pred put. Dešavanja je posmatrao u civilu i video saigrače u dobrom izdanju, pogotovo tokom drugog poluvremena, a kako se sada dobro oseća za očekivati je da bude u konkurenciji za subotnje polufinale.

Izabrane vesti

Umesto Lesora prostor u timu dobio je Dušan Miletić, veća minutaža automatski pripala je i Tristanu Vukčeviću, što je bio prizor kakvom su se navijači Partizana radovali. Vukčević je zabeležio prvu dvocifrenu partiju u dresu Partizana sa 16 poena i četiri skoka. Miletić je uz šest poena imao pet skokova i dve asistencije, dok je Avramović u odsustvu Jama Madara bio glavni organizator igre i pobedu je zaokružio sa 10 poena, šest razigravanja i četiri uhvaćene lopte. Nemanja Dangubić odigrao je jednu od boljih rola uz 14 poena, osam skokova i šest asistencija. Uroš Trifunović je dodao 11 poena i pet asistencija. Partizan je ukupno podelio 27 završnih dodavanja. Uhvatili su 49 lopti, od čega 11 u napadu, uz 10 ukradenih i izgubljenih poseda.

Borcu iz Zemuna ostaje večna uspomena na debitantski nastup u Kupu, na petak u Nišu koji će zlatnim slovima ostati zapisan u klupske spomenare. Trener Siniša Matić, sportski direktor Filip Šepa, ceo stručni štab i pogotovo igrači mogu samo da budu ponosni na to što su se protiv jednog od glavnih konkurenata za pehar u Nišu borili gotovo ravnopravno tokom uvodnih 15 minuta u kojima su nijanse razdvajale dva tima. U nastavku utakmice se, očekivano, sve više osećala Partizanova nadmoć u svakom aspektu igre. O tome kako su igrači Borca rezonovali protivnika najbolje opisiju reči kraj klupe: "Au, koliki su". Zbog toga su se Zemunci i odlučili da svoju šansu traže u šutu za tri poena. Išlo je kratko, a posle... Atletska, a pre svega fizička dominacija Parnog valjka bila je evidentna još od momenta kada su dve ekipe izašle na teren, ali to je samo realan odnos snaga dva kluba koje mnogo toga razdvaja.

Aleksa Avramović (©MN Press) Aleksa Avramović (©MN Press)

To se i te kako osetilo od druge polovine druge četvrtine kada je Partizan serijom 14:2 razliku od pet poena pretvorili u +17 (47:30) zahvaljujući realizacijama Ledeja, Vukčevića i Avramovića. Po povratku sa petnaestominutnog odmora usledio je završni udarac Partizana u kojem je protivniku dozvolio samo 18 poena, a ubacio 54. Za pet i po minuta treće deonice crno-beli su napravili seriju 18:3 preko Trifunovića, Miletića i Vukčevića, posle čega su otišli na +32 (65:32) i od tog momenta samo se čekao konačni rezultat. Odnosno - razlika.

Kod Borca dvojica najistaknutijih i najefikasnijih bili su Filip Branković sa 14 poena (2/4 za tri) uz dva skoka i Stefan Balmazović koji je uz 15 poena imao četiri skoka. Nekadašnji košarkaš Partizana Stefan Sinovec dopisao je osam poena i po pet uhvaćenih i podeljenih lopti.

Partizan polufinale sa FMP igra u subotu od 21 čas.


--------------------------------

PARTIZAN - BORAC ZEMUN 101:48

/22:12, 25:18, 26:9, 28:9/

Dvorana: Spotski centar Čair (Niš)

Sudije: M. Juras, J. Juras, S. Prpa

Partizan: Vukčević 16, Avramović 10 (6as), Dangubić 14 (8sk, 6as), Miletić 8 (6sk), Trifunović 11, Panter 4, Kuruc 8 (7sk), Ledej 9, Zagorac, Koprivica 6 (6sk), Smailagić 12 (6sk), Mur 3

Borac: Branković 14, Miculović, Sinovec 8, Balmazović 15, Trajković, Čelebić 5, Uskoković 3, Beader, Vukojčić, Ekmedžić, Milošević, Simeunović 3

--------------------------------

KUP RADIVOJA KORAĆA

ČETVRTFINALE

17. februar

Crvena zvezda - SPD Radnički 103:59

/Ivanović 18 - Katić 17/

Mega Mozzart - Zlatibor 84:57

/Simanić 15 - Kutlešić 17/

18. februar

FMP - Borac Čačak 88:77

/Tasić 19 - Pecarski 18/

Partizan - Borac Zemun 101:48

/Vukčević 16 - Balmazović 15/

POLUFINALE

19. februar

17.00: Crvena zvezda - Mega Mozzart

21.00: FMP - Partizan

FINALE

20. februar, 21.00


tagovi

Borac ZemunKK PartizanŽeljko ObradovićSiniša MatićStefan BalmazovićZek LedejAlen SmailagićBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara