Detalj sa večitog derbija (©Star Sport)
Detalj sa večitog derbija (©Star Sport)

Završen sastanak klubova i Evrolige, večiti ostaju favoriti za specijalne pozivnice

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 20:23

Ipak, ništa zvanično nije doneto

Najavljivan kao možda i najvažniji sastanak za budućnost evropske košarke, ipak razgovori između klubova i Evrolige nije doneo nikakve konkretne rezultate.

Kako javlja Aris Barkas sa sajta Eurohoops, posle dan i po pregovora nema i dalje nikakve odluke o budućnosti elitnog takmičenja. Navodi se da se govorilo o proširivanju evrolige, ali nije bilo ni glasanja, niti je bilo šta odlučeno.

Izabrane vesti

Prvog dana se govorilo o odnosu Evrolige i evroligaša, odnosno šta se sve dogodilo od odlaska Đordija Bertomeua, šta jeste ili nije urađeno za ovo vreme otkako su na čelu lige Dejan Bodiroga i Maršal Glikman. S druge strane, kako se proširivanje Evrolige ne razmatra pre sezone 2024/25, ima dovoljno vremena da se donese konačna odluka.

Kako Eurohoops piše, veruje se da će sve ključne tačke dobiti završna poglavlja na generalnom sastanku koji se održava krajem juna ili početkom jula.

Ono što može da se nasluti jeste ulazak klubova iz Pariza, Londona i Dubaija, odnosno da je taj scenario i dalje aktuelan što nagoveštava rasplet u kojem će isti postati deo evroligaške porodice.

Poseban je slučaj Dubaija. Podsetimo, od marta se najavljivalo da će Bord Evrolige odlučivati o ulasku kluba sa Bliskog istoka u takmičenje, ali od tada se nije desilo mnogo toga, odnosno nije predstavljen projekat među držaocima vlasničkih prava. Podsetimo, poznati agent Miško Ražnatović je nedavno izjavio da će Evroliga na Bliski istok ući naredne godine, a da je to mogle da se dogodi i ove...

Kao što je najavljeno pre dva dana, što se učesnika Evrolige za sezonu 2023/24 tiče, ostaće 18 timova među kojima će izvesno biti Partizan Mozzart Beta, Crvena zvezda i Virtus iz Bolonje koji su favoriti da dobiju specijalnu pozivnicu. Ni ovo nije definitivno, ali je najrealniji scenario. Monako je siguran u eliti, dok će Valensija verovatno u Evrokup. Preostalih 13 učesnika već imaju licence koje im garantuju učešće.



tagovi

KK Crvena zvezdaEvroligaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara