Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zbrka koja će se dugo pamtiti…

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.12.20. | 18:12

Sinoć u 20 časova Aleksandar Đorđević dobio je otkaz, posle nepunih 24 časa ponovo je postavljen za prvog trenera Virtusa iz Bolonje

Zbrka kakva se retko, ili gotovo nikada, ne viđa.

Virtus iz Bolonje zasluženo se našao na naslovnim stranicama brojnih italijanskih i stranih medija. Sinoć u 20 časova prvi trener Aleksandar Đorđević dobio je otkaz, a posle nepunih 24 časa sada je ponovo postavljen za trenera Virtusa iz Bolonje. Pravi presedan. I dokaz koliko je komunikacija loša u tom timu koji se smatra za prvog favorita Evrokupa.

Izabrane vesti

Eurohups čak piše da je i Miloš Teodosić pretio odlaskom ako je odluka o otkazu Đorđeviću konačna.

Od poraza Virtusa od Sasarija prošlo je 48 sati. I to dva dana koja će se dugo, dugo pamtiti. Kako je sve to izgledalo? Napravimo mali rekapitulaciju, a uz pomoć italijanskih medija došli smo i do detalja koji su doveli do celog razvoja situacije.

Umesto uspešnog projekta, sa sve NBA igračem Markom Belinelijem kao novim delom pazla, u ponedeljak uveče nastao je potpuni haos u Virtusu iz Bolonje. Čvrsta ideja i dobar posao u vidu rezultata postali samo polomljeni delovi vezani selotejp trakom.

Đorđević je, inače, vodio popodnevni trening u ponedeljak posle kog je klub objavio da će se rastati sa njim, piše Korijere di Bolonja. Prošlo je u tom momentu više od 24 sata od sada već čuvenog meča protiv Sasarija u kom nije ubacio Marka Belinelija. I čekali su u klubu da se završi večernji trening da bi sve objavili.

Zašto Saletu niko nije to rekao pre treninga? Vratićemo se kasnije na to.

Tokom utakmice protiv Sasarija, uživo u prenosi videli su se razgovori vlasnika Masima Zanetija i CEO Luke Baraldija. Bili su česti. Nije moglo da se pročita sa usana o čemu su govorili zbog maski. Posle utakmice su pomenuta dvojica zajedno sa Rončijem pričali i većali jako dugo.

Đorđević je posle meča bio jasno nezadovoljan, pominjao je "aroganciju" kod igrača koja će "ubiti" tim. A kod ostalih se osećala frustracija jer su svi očekivali da prisustvuju velikom događaju. Debiju Belinelija.

Očekivali su to i mediji. Očekivao je to i vlasnik Zaneti, očekivali su sponzori, očekivao je Rai kao vlasnik prava prenosa.

Noć posle meča prošla je bez potresa, pokušavane su racionalne rekonstrukcije Đorđevićevih izbora. Verovatno kod Zanetija u domu, vlasnika koji se osećao navodno na neki način "izdanim" od strane trenera.

Razlozi koji Đorđeviću nisu išli na ruku i koji su doveli do kasnijeg, prvobitnog, otkaza: Isključenje sa utakmice, poraz bez Belinelija na terenu, čime nije ispoštovan novac koji je dat za ovog igrača, porazi u nizu u Seriji A.

Mali lomovi koji su na kraju doveli do iznenađujućeg razlaza.

Kasnije su se pojavile informacije da je Belineli imao problem sa mišićem koji je zadobio verovatno u petak ili subotu na treningu. To nije zvanično objavljeno. Sve do danas, dok Virtus nije objavio da i Đorđević ostaje trener, te da je Belineli stvarno povređen. I da neće igrati ni na sledećoj utakmici.

Jasno je bilo da će biti nervoze zbog činjenice da Belineli neće igrati protiv Sasarija, ali niko nije mogao da očekuje da će se dogoditi ovakav zemljotres. Čudno je što je Đorđević u ponedeljak vodio trening kao po običaju u 17.30 časova, da bi tri sata kasnije dobio otkaz.

Postoje indicije da je ovu odluku o Đorđevićevom napuštanju klupe doneo direktno vlasnik Zaneti, što ide u prilog činjenici da Baraldi i Ronči nisu ništa rekli Đorđeviću pred trening, a ide u prilog i ona poruka Stefana Markovića kako su odluke doneli “ljudi koji se ne razumeju u košarku”. Verovalo se da će Markovića ta poruka koštati rastanka sa Virtusom. Ali, i on je ostao zajedno sa Đorđevićem.

Kada je sinoć objavljeno da je Đorđević bivši trener, košarkaška javnost u Bolonji nije bila zadovoljna, kao ni igrači. Marko Belineli je istakao da je došao u klub najviše zbog Đorđevića.

Što se tiče Đorđevića, Virtusove pristalice mu pamte 75% dobijenih mečeva, pamte trofej FIBA Lige šampiona, to što je ubedio Miloša Teodosića da dođe u klub, pamte mu kako je gasio "požare" koji bi izbili, kako se plasirao prošle sezone u TOP 16 Evrokupa, ali mu zameraju na četiri poraza koje je Virtus povezao, na svom terenu.

Posle svega usledili su razgovori Đorđevića i kluba. Prvo jedan jutros, pa jedan popodnevni. Virtus je shvatio da je pogrešio i dao je novu šansu Đorđeviću. Kakav preokret! Đorđević je od otkaza sinoć posle 20 časova došao u situaciju da danas vodi trening u pola šest.

"Posle onoga što se dogodilo u ponedeljak, bilo je konfrontacije između mene, trenera i Paola Rončija. Na kraju, posle nekoliko sati razmišljanja, rešili smo da nastavimo zajedno. Nekada su olujni dani tu da bismo se više voleli kasnije".

Korijere di Bolonja ističe se da će ovih 48 sati biti zapamćeno u Bolonji kao kada je Etore Mesina iznenada dobio otkaz februara 2002. godine. A sa ovakvim epilogom i povratkom Đorđevića, malo ko će uspeti da zaboravi sve što se dogodilo.


tagovi

Aleksandar ĐorđevićMiloš TeodosićStefan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara