Željko Obradović (© Star Sport)
Željko Obradović (© Star Sport)

Željko Obradović: Da, raspoložen sam, jer verujem ovom timu

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.05.23. | 13:27

"Real ima 11 igrača NBA kvaliteta, ali verujem u nas", poručio najveći evropski trener

Zainteresovanost medija pred meč sezone Partizan Mozzart Beta je bila nezapamćena. Ako samo uporedite period od prošlog decembra ili januara kada su bila najviše tri novinara, sada su i igrači crno-belih bili u čudu kada je u Arenu ušetalo tridesetak novinara i nekoliko kamera, sve sa ciljem da vide kako tim izgleda pred sutrašnji duel sa Realom, a ukoliko tim Željka Obradovića dođe do trijumfa, bukiraće kartu za Kaunas gde se održava Fajnal for.

Ipak, stvari su daleko od idealnih. Tuča u drugom meču je doprinela da trener Obradović ima izrazito limitiran sastav zbog suspenzija i povreda. Ono što je sasvim sigurno jeste da na sutrašnjem meču neće biti Kevina Pantera i Matijasa Lesora koji su dobili suspenzije zbog gorepomenutih dešavanja, a pod znakom pitanja je bio i Dante Egzum koji je završio na štakama posle meča, ali ohrabljujuće scene su viđene na današnjem treningu.

Izabrane vesti

Egzum je bio u punoj opremi, kretao se i šutirao najnormalnije.

"Insistirao je da pomogne ekipi uprkos velikim problemima sa tetivom, mislim da će biti sa ekipom sutra na terenu", rekao je Obradović.

Prokomentarisao je Obradović i zapažanje novinara da je izuzetno raspoložen.

"Ne znam da li ste me nekada pre ovoga videli, ali hvala vam ako mislite da sam posebno raspoložen. To je zato što verujem ovim igračima i sve ono što rade".

Upitan je potom da li će rotacija biti promenjena s obzirom na manjak igrača.

"Balša Koprivica će biti sa timom, a da li će dobiti minute, zavisi od utakmice i dešavanja. Na nama je svakako da damo sve od sebe pred našim predivnim navijačima da damo sve od sebe da pobedimo sutra uveče i napravimo taj jedan veliki korak ka Kaunasu."

Vlada nezapamćena euforija pred meč sa Realom.

"Ja iskreno ne znam ništa oko toga, samo imam povećan broj poziva za karte, ali van toga ne obraćam pažnju. Ja sam u dvorani i bavim se terenom i ovim momcima".

Dvorana je već rasprodata.

"To je nešto na šta smo ponosni. Želim samo da kažem ono što sam rekao posle druge utakmice. Da Realu treba pružiti toplu dobrodošlicu i da sve protekne u sportskom tonu, od igrača do trenera jer će svi gledati sutrašnju utakmicu".

Za kraj je dodatno prokomentarisao kvalitete Reala.

"Ne znam da li ljudi znaju da Real ima 11 igrača koji su u nekom trenutku igrali NBA. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu".

Međutim to govori i o istorijskom uspehu Partizana koji je dva puta slavio u glavnom gradu Španije.

"Moramo još jednom da pobedimo, to je najvažnije".

Obradović je dodao da se ne treba vraćati na priču o kaznama.

"Verujem da ovi igrači koji će biti u timu imaju kvalitet i da će odigrati dobru utakmicu protiv Reala koji je izvaredan tim, koji ima ogroman broj kvalitetnih igrača. Očekujem da će oni sutra biti kompletni, da će i Tavares sigurno da igra, kao i oni koji nisu igrali juče protiv Saragose", rekao je Obradović.

Treća utakmica ove serije na programu je sutra od 20.30.



tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara