Željko Obradović i Frenk Kaminski (©MN Press)
Željko Obradović i Frenk Kaminski (©MN Press)

Željko Obradović: Želimo da se pojačamo, ali ne po svaku cenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 21:11

“Mi imamo obavezu prema navijačima da pokažemo kada dovodimo – zašto nekog dovodimo“

Partizan Mozzart Bet nije uspeo ni posle četvrtog uzastopnog pokušaja da pobedi Barselonu na svom parketu.

Ekipa Željka Obradovića je i u skraćenoj rotaciji, bez Mateuša Ponitke u postavi i Pi Džej Doužera koga je problem sa faulovima rano izbacio iz utakmice, uspevala da se drži na jednocifrenom zaostatku, ali nije imala dovoljno snage da uključi u ozbiljniju borbu za pobedu.

Izabrane vesti

“Čestitam Barseloni, igrali su dobro svih 40 minuta. Prvo poluvreme je bilo ključno, nismo igrali kako treba. Oni su bolje kontrolisali igru i bolje je išla lopta iz njihovih ruku. Mi smo pokušali da se vratimo, ali su oni iz ofanzivnih skokova su došli i držali prednost“, počeo je Obradović.

Nema dileme – Partizan Mozzart Bet je u potrazi za pojačanjem, ali ne po svaku cenu. Prethodnih dana se u javnosti ponovo spekulisalo o NBA asu Terensu Rosu.

“Ne znam ko to radi, ko pravi te priče. Nema tajne, mi želimo da dovedemo još jednog igrača, ali u ovom trenutku kakvo je stanje na tržištu, nema onoga što bi nama moglo da pomogne, to misle svi u klubu. Mi imamo obavezu prema navijačima da pokažemo kada dovodimo – zašto nekog dovodimo“.

Postoji nešto čime je Obradović zadovoljan u igri crno-belih.

“Reakcija je bila dobra našeg tima u drugom poluvremenu, probali smo da se vratimo. Oni su imali drugi i treći ofanzivni skok. Imali smo problema, nismo bili strpljivi u napadu, nismo rešavali napade kao tim, nego kao individualci. Oni su bili u ritmu, prenosili bolje loptu i držali razliku“.

Podseća trofejni stručnjak da je sezona tek počela i da je pred ekipom još mnogo toga.

“U ovom timu ima dosta kvaliteta, treba sami sebe da analiziramo i da vidimo zašto radimo neke stvari brzopleto, zbog čega nam se dešava da protivničke ekipe budu agresivnije i snažnije. Sitne, male stvari koje donose boljitak u igri i rezultate“, rekao je Obradović i zaključio:

“Nije pitanje naredne dve utakmice, ovo je nešto što traje i tek smo počeli. Odigrali smo tri utakmice, čekaju nas još 31. Kada sam se prvi put obraćao rekao sam da u prva četiri meseca igramo 42 utakmice. Ne razmišljamo samo o naredne dve ili tri utakmice“.

Crno-beli naredni meč igraju u četvrtak od 20.15 u Pireju protiv Olimpijakosa.



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanEvroligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara