Slavlje Crvene zvezde (©MN Press)
Slavlje Crvene zvezde (©MN Press)

Zvezda se vraća obavezama: Borac, Zenit, Žalgiris, Baskonija...

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.02.21. | 08:30

Sve to za devet dana

Vreme slavlja je završeno, Crvena zvezda se vraća radnim obavezama, a prema rasporedu u narednih devet dana osvajač Kupa Radivoja Koraća odigraće četiri utakmice! Prvo u goste dolazi čačanski Borac (TV Arenasport, 18.05) u meču koji je dva puta odlagan kako bi se konačno uglavio u ovaj termin.

Istina, pošto je prvi put susret odložen zbog problema sa virusom korona, meč koji je trebalo da se odigra juče pomeren je ipak za danas kako bi u Crvenoj zvezdi malo uhvatili predah. Tri utakmice, od toga dve prilično naporne u polufinalu i finalu u skraćenoj rotaciji odigrali su košarkaši Crvene zvezde i na kraju se okitili Žućkovom levicom. U takvim okolnostima nije ni bilo realno da se odigra meč samo 43 sati posle finala u Novom Sadu.

Izabrane vesti

Situacija u Crvenoj zvezdi i dalje je nepromenjena u odnosu na period pre i tokom kupa - niko od petorice igrača zaraženih virusom korona nije još blizu povratka takmičarskim obavezama. Kako smo pisali juče, Boriša Simanić napustio je Zvezdu kako bi se priključio reprezentaciji Srbije i biće na raspolaganju Orlovima tokom dve utakmice u "balonu" u Gruziji.

18.05: (1,05) Crvena zvezda (27,0) Borac (10,0)

Dejan Radonjić ponovo mora da kombinuje ekipu. Na plejmejkeru će najveći deo tereta poneti Dejan Davidovac koji je na kupu taj posao radio vrlo dobro i dobio još veće simpatije navijača. Svoje minute iskoristio je i mladi Aleksa Uskoković da se nametne Radonjiću za ostatak sezone. Jedna od glavnih odlika Zvezdine igre u Novom Sadu bila je kontrola skokova, čime su pobeđeni Partizan i pogotovo Mega. Triling Kuzmić - O'Brajant - Jagodić Kuridža radio je veliki posao pod oba koša i to bi mogla da bude ključna stvar pred duel s čačanskom ekipom...

“Ritam je žestok, i u rotaciji koju imamo i kakva jeste, što nam dodatno otežava situaciju, jasno je da nas očekuje teška utakmica. Borac je pokazao u više navrata da može da odigra jako kvalitetno.Moramo biti spremni da odigramo dobar meč i da uradimo sve što se očekuje od nas kako bi stigli do bodova u ovom meču”, rekao je trener crveno-belih.

Detalj iz prve utakmice (©ABA LIGA – Borac Čačak / Duško Radišić)Detalj iz prve utakmice (©ABA LIGA – Borac Čačak / Duško Radišić)

Marko Simonović se oporavio od upale pluća i odigrao sasvim solidno mečeve kupa, što je dalo dodatni podstrek ekipi.

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica protiv ekipe Borca i zbog velike potrošnje na završnici kupa, kao i manjka igrača koji još uvek nisu sa nama zbog virusa. Naredni protivnik je iskusan tim koji je pobeđivao ekipe koje su na papiru kvalitetnije, uz sve to imaju dodatni motiv jer se bore za što bolju poziciju u ABA ligi. Imamo malo vremena da se pripremimo za utakmicu, potrošnja je velika, ritam vrlo zahtevan, ali želimo da damo svoj maksimum. Moraćemo da odigramo kao tim, čvrsto i najbolje što možemo u okolnostima u kojima se nalazimo“, rekao je iskusni krilni košarkaš.

Borac je učešće u kupu završio već u četvrtfinalu posle tesnog poraza od Partizana. Interesantno, Marko Marinović u tom susretu nije koristio Nikolu Kočovića i Entonija Smita. Kako se sada najavljuje, Borac će u Beogradu igrati u punom sastavu.

Bićemo bez novajlije Dude Sanadzea, jer on nema pravo da nastupi u ovom duelu, jer nije bio član Borca kada je po prvobitnom planu trebalo da meč protiv Crvene zvezde bude odigran. Bez obzira na taj podatak, idemo na gostovanje da pružimo svoj maksimum, rekao je Marinović.

Strateg Borca smatra da njegov tim ipak ima neku šansu u predstojećem meču.

Očekuje nas meč protiv Zvezde, jedne od najjačih, a ako ne i najjače ekipe u ABA ligi. Reč je o timu koji je projektovan da osvaja trofeje ove sezone. Bez obzira na to, sigurno je da ne nameravamo da podignemo belu zastavu u Beogradu. Zvezda je odigrala tri utakmice kupa u kratkom periodu, jednu vrlo tešku i neizvesnu protiv Partizana, tako da tu moramo da tražimo svoju šansu. Moram da istaknem činjenicu da nam nije poznato u kom će sastavu Zvezda nastupiti protiv nas. Ali bilo kojih 12 igrača da izvede trener Dejan Radonjić sigurno je da će Zvezda biti veliki favorit".

Borac tokom poslednjih jedanaest godina nikada nije savladao Crvenu zvezdu kao gost, a u svakom od tih susreta beogradski crveno-beli su ubacivali bar 81 poen. Prvi ovosezonski duel Zvezda je dobila sa ubedljivih 95:64.

ABA LIGA - odložen meč 15. kola

18.05: (1,05) Crvena zvezda (27,0) Borac (10,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Borac ČačakKK Crvena zvezdaJadranska ligaDejan RadonjićMarko Marinović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara