Luka Vildoza po dolasku u Beograd (©KK Crvena zvezda)
Luka Vildoza po dolasku u Beograd (©KK Crvena zvezda)

Zvezda: Stigla potvrda iz Milvokija, Vildoza će biti registrovan

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 22:24

Crveno-beli se oglasili povodom statusa Argentinca

Odjeknuo je transfer Luke Vildoze u Crvenu zvezdu, ali ne samo zbog toga što je srpski šampion dobio kvalitetnog igrača, već i zbog mogućnosti da Argentinac ne bude registrovan za Evroligu usled administrativnih problema.

Tvrdila je Baskonija da nije ispoštovana procedura oko preuzimanja evropskih prava na Vildozu, odnosno da niko u klubu iz Vitorije nije kontaktiran po pitanju njegovog transfera u Crvenu zvezdu. Smatraju Španci da imaju pravo na isplatu otkupne klauzule kako bi prava igrača bila prebačena na drugi klub, ali sa Malog Kalemegdana uveravaju da je sve obavljeno po propisima.

Izabrane vesti

Kao potvrdu, Crvena zvezda je objavila pismo koje je tokom dana stiglo u Košarkaški savez Srbije.

"KK Crvena Zvezda u cilju sprečavanja bilo kakvih daljih spekulacija koje su se pojavile u pojedinim domaćim medijima obaveštava javnost da je u ponedeljak u popodnevnim časovima stigao LOC (letter of clearance) za argentinskog košarkaša Luku Vildozu koji izdaje FIBA. Taj dokument (LOC) izdat je na osnovu papira kojim je Vildozin prethodni klub Milvoki potvrdio da je Argentinac slobodan igrač. Dobijanjem tog dokumenta, Vildoza će steći pravo da nesmetano bude registrovan kao igrač Crvene zvezde u ABA i Evroligi", navodi se u saopštenju crveno-belih.

S obzirom na to da je Vildoza u Beograd stigao u nedelju oko ponoći pitanje je da li će, ali teoretski bi za Crvenu zvezdu mogao da debituje upravo protiv Baskonije u sredu u Vitoriji.



tagovi

Luka VildozaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara