Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zvezdina stotka protiv Borca: Lazić rafalom načeo Čačane, Davidovac, Dobrić, Rit i Radanov dovršili posao

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.06.21. | 19:04

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u prvom meču polufinala Superlige protiv ekipe Borca i to bez pomoći Džordana Lojda i Korija Voldena

Iako su Džordan Lojd i Kori Volden ponovo bili na poštedi, Crvena zvezda je bez većih problema izašla na kraj sa ekipom Borca iz Čačka. Puleni Dejana Radonjića su vodili od prvog do poslednjeg minuta, prednost je iz kvartala u kvartal rasla, te se ni jednog trenutka pobeda crveno-belih nije dovodila u pitanje. Svi igrači koji su bili u protokolu izuzev Ognjena Kuzmića dobili su priliku i upisali se u listu strelaca, a na kraju je šampion Jadrana gotovo rutinski napravio prvi korak ka plasmanu u deveto uzastopno finale Superlige - 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17). Revanš je na programu u nedelju (20.00) u Čačku, a serija se igra na dve pobede.

Otvorila je Zvezda meč sa četiri vezane trojke, od koje je tri pogodio kapiten Branko Lazić i tako najavila dobru šutersku partiju. Tako je na kraju i bilo, pogodili su crveno-beli 14 dalekometnih hitaca (45 odsto preciznosti), za dva šutirali 18/28 (64 odsto), dok su sa linije za slobodna bacanja bili gotovo nepogrešivi (23/24).

Izabrane vesti

Nije jednostavno Borac sa tri kadeta u svojim redovima imao snage da se ozbiljnije suprostavi prvom favoritu za osvajanje titule, ali raduju dobre role mladih igrača poput Đorđa Čurčića i njegovog godinu dana starijeg imenjaka i prezimenjaka, kao i sve boljeg Argentinca Lautara Lopeza. Igrala je ekipa Marka Marinovića na momente i veoma lepršavo, Lopez je pokazao da će biti vrsno pojačanje, ali Čačani su jednostavno igrali koliko im je to kvalitetniji protivnik dozvoljavao.

Uigrao je Radonjić ekipu i bez prve zvezde Džordana Lojda, koji je zajedno sa Korijem Voldenom preskočio prvi meč polufinala. Ponovo je crnogorski stručnjak odlično raspodelio minutažu, dao ključne uloge Ognjenu Dobriću i Dejanu Davidovcu i puno prostora za igrače iz drugog plana poput Alekse Radanova, Uskokovića i Duopa Rita, koji su danas odradili jako dobar posao. Centar iz Australije je za 13 i kusur minuta uspeo da upiše 17 poena i tako bude najbolji strelac ekipe, Radanov je za 22 minuta ubacio 13 poena, ali uz šest asistencija i pet skokova, dok je Uskoković postigao 10 poena, uz tri skoka i četiri asistencije. Dobrić i Davidovac su dodali po 12, dok je dvocifren uspeo da bude i Lengston Hol 10 poena.

Sa druge strane je 14 poena ubacio Nikola Kočović, 11 je dodao Nemanja Todorović, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Nenad Nerandžić. Lopez je svojih pet poena isporučio u prvoj deonici, ali je zabeležio i pet završnih dodavanja.

Foto: twitter.com/kkcrvenazvezdaFoto: twitter.com/kkcrvenazvezda


Posle samo 16 sekundi Lazić je ubacio trojku, uzvratio je potom Kočović istom merom na drugoj strani, ali je Davidovac vratio Zvezdi tri poena prednosti. Na kratko je Borac poveo, ali su onda usledile još dve Lazićeve trojke, kojim je kapiten Zvezde ekspresno vratio stvari na svoje. Držao se dobro Borac u početku, videli smo i par lepih poteza Lautara Lopeza, ali je domaćin održavao prednost. Posle vezanih trojki Dobrića i Uskokovića se i odlepio, te je na prvi odmor otišao sa devet poena prednosti. Radonjićeva ekipa je u uvodnih 10 minuta šutirala 7/8 van linije 6,75.

U drugoj polovini druge četvrtine, Zvezda preko Rita i Davidovca pravi seriju 11:0, pa na veliki odmor odlazi sa 12 poena viška. U trećem kvartalu su Čačani ubrzo ostali bez snage, a crveno-beli su polako uvećavali suficit, koji je posle 30 minuta košarke iznosio 16 poena. Potpuno su gosti bez goriva ostali u poslednjih 10 minuta, razlika se očas popela na 20, a u finišu susreta i na 30 poena. Zvezda je sa lakoćom pronalazila rešenja u napadu, dobro je trčala tranziciju i šutirala, a kod mlađih igrača se videla i velika želja za dokazivanjem, pa su uspeli da iskoriste ukazanu priliku i nametnu se Radonjiću pred finalne izazove u sezoni, ali i pred sklapanje tima za narednu takmičarsku godinu, koje je praktično već počelo.

CRVENA ZVEZDA - BORAC 101:70 (27:18, 21:18, 21:17, 32:17).

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Sudije: Ilija Belošević, Radoš Arsenijević, Marko Pecelj

CRVENA ZVEZDA: Hol 10, Davidovac 12, Lazić 9, Dobrić 12, Noko 8, Uskoković 10, Rit 17, Radanov 13, Simonović 6, Jagodić Kuridža 4, Kuzmić

BORAC: Lopez 5, Kočović 14, Nerandžić 10, Todorović 11, Čarapić, Đ. V. Ćurčić 8, Đ. M. Ćurčić 3, Nikolić 6, Gavrilović 2, Janković 2, Lakić, Novaković 9

POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE

Četvrtak

Partizan - Mega 81:77 /1:1 u seriji/

/Mika 19 - Simonović 15/

Petak

Crvena zvezda - Borac 101:70 /1:0 u seriji/

/Rit 17 - Kočović 14/


tagovi

Košarkaška SuperligaKK Crvena zvezdaKK Borac Čačak

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara