"Tomislav Karadžić"
"Tomislav Karadžić"

Karadžić: Vučić i Nikolić mi nisu dali da odem, pojedinci protiv privatizacije jer ovako mogu da kradu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.12.14. | 13:45

"Odlazim najkasnije do kraja 2015", dodaje predsednik FSS

Tomislav KaradžićU javnosti se stvorila slika da je državni vrh jedino što može da Tomislava Karadžića otera sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Ali u intervjuu za novogodišnji bron nedeljnika NIN Karadžić otkriva da njegovi odnosi sa premijerom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Tomislavom Nikolićem nisu ni blizu toliko zakomplikovani koliko se to nekada čini.

Karadžić je za NIN otkrio da je pomenutom tandem još sredinom 2013. ponudio ostavku, ali da su ga upravo oni naterali da ostane u fotelji.
"Na tom sastanku bili su Nikolić i Vučić. Prva tema bila je da se utakmica sa Hrvatskom uz pomoć državnog vrha organizuje tako da se ne dogodi skandal. Bilo je reči i oko mog bitisanja na funkciji predsednika. Tada sam prvi put rekao da sam spreman da odem u svakom trenutku… Rekli su - za sada ne, videćemo na kraju godine. I evo prošla je ta 2013, evo je i 2015. godina", zadovoljno konstatuje Karadžić.

Izabrane vesti

Međutim, pozicija mu se poslednjih meseci ozbiljno uzdrmala. Opozicija je preuzela Beograd, Vojvodinu, Kragujevac…
"Najkasnije do kraja 2015. odlazim. Možda i ranije ako neko ponudi boljitak“, kaže Karadžić.

Prvi čovek FSS tvrdi da je ostavku nudio i posle skandala u Đenovi, pa i nakon okršaja sa Albanijom u Beogradu. U oba slučaja Izvršni odbor FSS je odbacio takav predlog. Možda i zbog toga što, kako Karadžić kaže, preživljava dramatične trenutke. I Karadžić – kao i mnogi drugi – jedini izlaz vidi u privatizaciji.

Ljudi iz klubova međutim ne gledaju tako blagonaklono na transformaciju vlasničke strukture?
"Šta mogu da kažem za ljude koji su vodili klubove, a sada su milioneri? Njima ne odgovara privatizacija, zatečeno stanje im omogućava da kradu“, decidan je Karadžić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar VučićFSSSrbijaSuperligaTomislav KaradžićTomislav Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara