"Na derbiju aprila 2000."
"Na derbiju aprila 2000."

Prvi intervju Miroslava Radomana: Mogu da napišem roman o političarima, kriminalcima i pritiscima u klubovima

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.06.16. | 17:59

„Sad je drugačiji ambijent“, kaže novi predsednik Sudijske komisije FSS

Na derbiju aprila 2000.Hrabro u nove izazove. Posle 12 godina aktivirao se Miroslav Radoman, sada u potopuno drugačijoj ulozi u odnosu na onu po kojoj ga većina ljubitelja fudbala pamti. Nekada vrsni arbitar, s kraja prošlog i početkom ovog veka svakako naš najbolji, dobio je poverenje Izvršnog odbora Strukovne organizacije sudija da vodi brigu o regularnosti arbitraže na terenima Superlige, kao predsednik Sudijske komisije.

Kaže da se novog posla ne plaši. A i zašto bi, kad suđenje ima u malom prstu?
Iskustvo koje imam, stečeno u godinama koje su bile verovatno i najteže u našem fudbalu, biće mi od velike pomoći da sliku o suđenju na srpskim terenima učinim boljom nego što je bila. Odgovornost je samo moja, neću da se krijem iza predsednikovih leđa. Njemu i članovima fudbalske vlade hvala na poverenju, istovremeno im iskazuijem poštovanje za volju da mnoge segmente u našem fudbalu učine boljim“, rekao je, hvaleći prvog čoveka našeg fudbala Slavišu Kokezu, Miroslav Radoman, a prenosi zvanični sajt FSS.

Izabrane vesti

Čovek koji je sudio čak 11 večitih derbija poručio je da je klima u današnjoj fudbalskoj Srbiji daleko povoljnija nego u vreme kad je on bio na terenu.
O tom periodu i svemu što se događalo, ljudima iz sveta kriminala i politike koji su tada vedrili u klubovima, pritiscima i neprijatnim situacijama, mogao bih da napišem roman koji bi siguran sam postao bestseler. Sad je, naravno, sve bolje. Imamo drugačiji ambijent, u svakom smislu, koji uvek može biti pozitivniji“.

Paralelno sa brigom o regularnosti, zadatak Radomana i njegovih saradnika (Zoran Petrović, Milan KaradžićDušan Mrakić, Đorđe Žutić, Zdravko Savić, Mirko Simić i Mile Gavrilović).
Srbija ima još Milorada Mažića, moj zadatak biće da ih afirmišemo, a klubovima podarimo dobro suđenje koje neće imati uticaja na tabelu. Oni koji me poznaju  znaju da nikada nisam podlegao pritiscima, trudio sam se uvek da sudim prema pravilima fudbalske igre. Isto ću da tražim od onih koje budem delegirao, posvećenostu skladu sa pravilima igre i suđenje u kome ne sme biti kompromisa“.

Sa legendama, Batom Mirkovićem i Sinišom MihajlovićemZa kraj, interesantno je kako Radoman gleda na stalnu pojavu u domaćem fudbalu: da porženi uvek traže izgovore u sudijskim odlukama. Ma kakve one bile.
Svako je mogao da optuži sudiju i podigne medijsku prašinu, a svedoci smo, primera radi u Engleskoj, kako FA reaguje po pitanju verbalnog delikta. Nisu imali milosti ni prema jednom Fergusonu. Mislim da bi i po tom pitanju stvari morale da se reše u sistemu, jer takvim, ne retko neargumentovanim napadima, najveću štetu trpi upravo fudbal“, završio je Miroslav Radoman, predsednik Sudijske komisije FSS.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSudijska komisija FSSSrbijaMiroslav Radoman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara