Humanitarni tiket u podne: Vesna de Vinča tipuje za Ljubišu Stefanovića, oca devojčice Nevene

Vreme čitanja: 5min | uto. 29.09.20. | 11:33

Novinarka, spisateljica i producentkinja u Kijevu očekuje tri i više golova

Današnja gošća u “Humanitarnom tiketu u podne” je Vesna De Vinča. Poslednji novinar na svetu koji je intervjuisao Nelsona Mandelu. Intervju je objavljen u međunarodnom časopisu „Hello“. Inspirisana ovim intervjuom, Vesna je napisala i objavila knjigu „Poslednja poruka Nelsona Mandele ”. Knjiga je prevedena na engleski jezik, a očekuje se da će biti prevedena i na arapski jezik.

Kaže da je putovanje njena religija! Putovala je širom planete u službi misije novinarstva. Od 1990. godine napisala je brojne dokumentarne serije, uključujući „Amerika i Balkan“, „Amerika i Jugoslavija“, „Vrhunski susreti“. Napravila je više od četrdeset ekskluzivnih dokumentarnih filmova i TV intervjua sa „nedodirljivim“ međunarodnim ličnostima.

Izabrane vesti

Ona tvrdi da uspeh podrazumeva određeni način razmišljanja! Nastojala je da dekodira misli Nelsona Mandele, Arthura C. Clarka, Moamera el Gadafija, Simona Vizentala, Jasera ​​Arafata, Đine LolobriđideVesna de Vinča je doktorirala na temu „Ekskluzivno TV novinarstvo“. Od 2004. godine vodi sopstvenu producentsku kuću „De Vinča Production“.

Posvećena je spasavanju planete i obnavljanju pozitivne energije u nama. Vesna je takođe autor i producent brojnih dobrotvornih akcija i nastojanja fokusirajući se na zaštitu životne sredine, kulturu, modu i lepotu. Autorka je projekta „Srbija – zemlja jorgovana“ zajedno sa princom Aleksandrom Pavlom Karađorđevićem, do sada je posadila 8000 stabala jorgovana i 2000 borova. Ideja slavi ljubav između kralja Uroša i Nemanjića, koji je u 13. veku zasadio celu dolinu jorgovana za svoju buduću suprugu Helenu Anžujsku. Namera projekta je da cvet jorgovana postane međunarodno poznat kao simbol Srbije i da Srbija postane transcendentalna DOLINA JORGOVANA Evrope i sveta. Ovaj projekat je realizovan u Srbiji i svetu sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha Irineja.

Vesna stvara životne koncepte „novog humanizma“, posebne koncepte arhitekture i dizajna. Članica je MENSA Srbija i vitezova Reda Svetog Lazara. Živi i radi na rečnom brodu „De Vinča“, na ušću dve reke, Save i Dunava, u Beogradu, jer kaže da uživa u neizvesnosti. Vesna de Vinča je pseudonim koji je uzela Vesna Jugović, sa željom da promoviše vinčansku civilizaciju koja je procvetala na obali Dunava kod Beograda – 5000 godina pre Isusa Hrista. Istraživač ekskluzivnih tema, ličnosti i kreator ekskluzivnih događaja, Vesna de Vinča, tipuje za Ljubišu Stefanovića oca devojčice Nevene.

Da zajedno pogledamo kako...

Krećemo od Holandije 2, AJNDHOVEN – RODA startuje u 18.45. Gosti su bez remija, ali imaju dva boda više od rivala. Ajnhoven ima samo jedan poraz u poslednjih pet utakmica. Roda je poslednji meč dobila sa 4:0, ali je pre toga izgubila istim rezultatom. Statistika je na strani Rode 1:2:6, koja je poslednji meč dobila sa 3:1.

“Dvojka”.

U 19.00 sati sastaju se SOSIJEDAD i VALENSIJA. Real ima bod više i nalazi se u seriji od pet pozitivnih ishoda. Ipak, biće teško protiv Slepih miševa jer domaći imaju više povređenih igrača. Jedino je Selta dobila Valensiju na poslednjih pet utakmica dok je u februaru ove godine Real “tukao” Valensiju sa 3:0.

"Jedan, iks, sa dva plus”.

Naredne tri utakmice startuju u 21.00 čas i dolaze iz finalnih kvalifikacija za Ligu šampiona. DINAMO – GENT. Klub iz Kijeva ima gol prednosti iz prvog meča u kome je bilo 2:1. Jedino je Desna, u poslednjih deset mečeva, jednom pobedila, a jednom remizirala sa Dinamom. Gent nije u očekivanoj formi, a izgubio je sva tri duela sa Kijevljanima.

“Tri plus”.

FERENCVAROŠ dočekuje MOLDE. Prvi susret okončan je rezultatom 3:3. Mađari su još remizirali sa MTK – a dok su ostale utakmice dobili. Mislimo na ishode poslednjih deset mečeva. U Norveškoj Molde ima čak tri poraza, uz dva remija u LŠ. Na prvom meču viđena je goleada.

“Jedan, iks, uz dva plus”.

OMONIJA – OLIMPIJAKOS za kraj Vesninog dobrotvornog tipovanja. Grci su u Atini slavili sa 2:0. Slove za favorite i u ovom duelu. Imaju poslednje četiri pobede, bez primljenog gola. Kiprani imaju jedino neuspeh protiv Olimpijakosa, a pre toga čak devet utakmica bez poraza. Klub iz Pireja dobio je dva puta Omoniju, sa 3:0 i sada sa 2:0.

“X2&2+”, konstatuje novinarka, spisateljica i producentkinja Vesna de Vinča.

Red je da našu gošću upoznamo sa podatkom da je kompanija Mozzart kroz “Humanitarni tiket u podne” donirala čak 16.440.689 dinara. Komentator i voditelj Smiljan Banjac je 211. plemeniti dobitnik, a 212. uspešni kladilac je bivši selektor Mladen Krstajić sa sjajnim dobitkom od 247.100 dinara. Vanja Savić ostvarila je dobrotvorni dobitak od 162.700 dinara, a trener Vladimir Lučić sastavio je tiket za 141.200 dinara.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 85. košarkaških terena. U 2019. godini u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića otvoreno je igralište u Beogradu, a u Kruševcu otvoren je obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet. U naselju Stepa Stepanović otvaren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena su sredstva za pomoć bolnicama 150.000 i penzionerima, 100.000 evra, a poslednja akcija je donacija svežeg voća i vitaminskih sokova, 40 tona, za naše preopterećene zdravstvene radnike.

Podsećamo na MOZZARTOVE plemenite kladioce, u “Humanitarnom tiketu u podne”, sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. Među 58 dobitnika su Emir Kusturica, Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić i Vladimir Lučić.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran i za Dnevni boravak za decu i omladinu sa težim i kombinovanim smetnjama “MOJA LUKA”, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara